avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul

de curand am primit citatia de a ma prezenta la divort , as dori sa stiu daca pot sa contest actiunea depusa de sotie pe motiv ca nu din culpa mea sa produs despartirea. de cati martori am nevoie si pana la ce grad de rudenie sant acceptati martorii .
Formulati intampinare si o depuneti cu cel putin 5 zile inainte de termenul fixat pentru judecata si acolo puteti explica care ste starea de fapt. Nu prea vad ce importanta are din vina cui se deface casatoria :hm:

Martori depinde cat incuviinteaza instanta, dar teoretic doi martori.
Buna ziua !
Puteţi sa introduceti si dumneavoastra actiune( cerere) sau sa depuneti o intampinare la cererea reclamantei, in care prezentati motivele de drept si de fapt. Ca numar de martori puteti avea minim doi si pot fi chiar si rude cu dumneavoastra, dar consider ca este necesar de mai mult. Oricum sotia nu puteti sa o tineti cu forta, dar pentru solutionarea cauzei in sensul stabilirii vinovatiei sotiei, va sfatuiesc sa va bazati pe probe concludente.
Cu stima !
Cererea reconventionala [/i]este obligatorie daca veti invoca faptul ca deteriorarea relatiei maritala a fost cauzata de catre sotie.
Asadar, prin aceasta cerere incidentala este invocata [i]culpa exclusiva
a sotiei.
In mod obligatoriu, veti plati taxa judiciara de timbru ( 39 RON ) si timbrul judiciar ( 0, 3RON).
Insa , dumneavoastra veti avea pozitia procesuala a reclamantului, si , prin urmare, va trebui sa participati la fiecare termen de judecata .
Obiectul acesteia il reprezinta pretentiile proprii : va puteti raporta si la cresterea copiilor minori sau la stabilirea unui drept de vizita, in acord cu interesul superior al acestora.
Intampinarea, act prin care raspundeti la capetele de fapt si de drept al cererii introductive de instanta, nu este obligatorie in materie de divort.
Insa poate fi utilizata, in vederea punctarii pozitiei procesuale.Cand va fi momentul propunerii de probe, exista posibilitatea de a lua o declaratie unei rude pana la gradul al treilea, inclusiv.
Important e ca proba testimoniala sa fie una directa, mai preciz, informatiile furnizate instantei de judecata sa fie cunoscute cu propriile simturi.

Sa fie incuviintata , totodata, daca este pertinenta , utila si concludenta, proba interogatoriului , pentru combaterea motivelor de divort.

Depuneti si[i] inscrisuri, in caz ca acestea clarifica un capat al cererii de chemare in judecata .

Pana la primul termen de judecata, actiunea poate fi modificata.Varianta culpei comune , fara motivare, este cea mai facila modalitate de a desface casatoriei , insa presupune acordul partilor aflate in litigiu.


Succes.;)
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cel mai elegant divort, este acela incheiat din culpa comuna a sotilor, si nemotivata hotararea, din motivul ca, nu va veti spala rufele in fata instantei si a unei sali de judecata pilne de oameni.Discutati cu sotia dvs si vedeti ce se mai poate face.Daca nu veti ajunge la intelegere, accepati divortul, cereti desfacerea casatoriei din culpa comuna, si gata.Oricum, sa fim seroisi o casatorie nu se strica numai din vina unuia dintre soti.......
Ba sa fim foarte seriosi, desfacerea casatoriei este posibila si din vina unui singura sot. Cunosc un caz concret in care, sotia a facut tot ce i-a stat in putere, chiar si sacrificii pentru a-i fi lui bine, iar el a preferat sa isi caute fericirea in alta parte.

Alte discuții în legătură

Intampinare- divort aliona_1971 aliona_1971 buna ziua, vreau sa stiu si eu, intampinarea o pot face eu sau trebuie s-o faca avocatul?Si daca da, eu, exista un formular? (vezi toată discuția)
Motive mincinoase la divort varga27 varga27 sotia adepus cerere de divort enumerind multe motive care nu sunt adevarate si anume:-eram violent verbal si fizic atat cu ea cat si cu parintii mei din primul ... (vezi toată discuția)