avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA AJUSTARE TVA-CHIRIE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

AJUSTARE TVA-CHIRIE

SC A a achizitionat o caldire in anul 1998, contract de vanzare -cumparare, unde era soecificat ca pretul include si TVA, CONTABILA DIN VREMEA RESPECTIVA A INREGISTRAT CLADIREA IN 212 CU TOT CU TVA

In 2008, SC factureaza chiria fara TVA
A procedat corect, trebuia notificare, se face ajustare de TVA?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:23, 13 Aprilie 2010
notificarea se face doar in caz de facturare cu tva.
nu se impune nici ajustare tva deoarece perioada a expirat si din cate ati precizat, nu s-a dedus tva la achizitie.
Am situatia urmatoare:
In noiembrie 2009 am incheiat un contract de inchiriere cu o firma pt . perioada ian - dec 2010, si am achitat valorarea respectiva. Intre timp ne-am inteles sa cumparam spatiul respectiv si nici nu ne-am mutat acolo sa clarificam situatia. Acum ar trebui sa-mi storneze factura, dar asa zice ca din 2010 chiria nu e mai scutit de TVA, si trebuie sa-mi storneze cu TVA. Eu asa stiu ca numai in cazul in care depui notificare se factureaza cu TVA.
Multumesc.
:D

chiria imobilelor este o operatiune scutita de taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva Ida-Maria Ida-Maria O societate comerciala platitoare de tva din 01.09.2008, prin depasirea plafonului de 35000euro, a avut un contract de vanzare cumparare pentru o cladire noua ... (vezi toată discuția)
Posibil storno factura? bbn_1982 bbn_1982 Buna seara! Am 2 intrebari: 1) Am emis niste facturi in luna septembrie cu TVA, pe baza unui contract de locatiune. Am inteles ca pentru aceste facturi nu se ... (vezi toată discuția)
Factura chirie cristina29 cristina29 Buna ziua! Am o mare nelamurire. Administratorul unei SC platitoare de TVA inchiriaza spatiul unei alte SC. Cum face factura corespunzatoare chiriei? Cu tva ... (vezi toată discuția)