avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura chirie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura chirie

Buna ziua!
Am o mare nelamurire. Administratorul unei SC platitoare de TVA inchiriaza spatiul unei alte SC. Cum face factura corespunzatoare chiriei? Cu tva sau fara tva?
Intreband la Admin. Financiara, ni s-a spus ca factura de chirie trebuie facuta ca orice alta factura de marfa (de ex.), care sa cuprinda baza + tva.
Dar citind Codul Fiscal, art. 141, alin.2, lit. e), aceasta operatiune ar fi scutita de taxa.
Suntem in ceata, ne puteti ajuta? :">
Multumim!
Cel mai recent răspuns: cristina29 , utilizator 08:58, 1 Noiembrie 2012
Ma confrunt cu un caz similar, iar societatea respectiva factureaza suma + TVA.
Pentru a factura cu TVA trebuie notificat organul fiscal.
Sa inteleg ca factura se poate intocmi fara tva?
:">
Da, facturarea acestui serviciu este scutita de TVA.
Intervin cu precizarea ca, in cazul in care se intocmeste factura fara tva pt chirie, trebuie facuta ajustarea tva dedus la achizitie sau constructie cf art 149.
Inainte de a hotari cum optati: pentru taxarea operatiunii sau pentru facturarea fara tva, trebuie sa calculati valoarea tva-ului de ajustat. Stabiliti daca facturarea cu tva este mai avantajoasa sau ajustarea tva-ului dedus.

Daca optati pt taxarea operatiunii, depuneti notificarea la finante prin care anuntati optiunea.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
t.simona, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar chirii gacon gacon buna ziua, societatea noastra din Romania doreste sa inchirieze un teren unei societati din Ungaria, societate care inchiriaza respectivul teren in ... (vezi toată discuția)
Tva executare silita xtrix xtrix Stiu ca aceasta discutie a mai fost, dar doresc sa evidentiez alte detalii. Asadar, in cazul executarii silite pt. o cladire veche dar care a fost modernizata ... (vezi toată discuția)
Posibil storno factura? bbn_1982 bbn_1982 Buna seara! Am 2 intrebari: 1) Am emis niste facturi in luna septembrie cu TVA, pe baza unui contract de locatiune. Am inteles ca pentru aceste facturi nu se ... (vezi toată discuția)