avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare divort

acum cateva zile am avut ultimul termen la divort. s-a culpa comuna, pensie intretiere copil etc. cand ramane sentinta definitiva si irevocabila? vreau sa iau un credit si banca mi-a cerut l-a depun la dosar sentinta def si irevoc de divort. cei de la judecatorie mi-au spus ca m-ai dureaza si ca pot sa-mi elibere o hartie, certificat de grefa daca nu ma insel, iar costul elibararii acestuia ajunge undeva la 100 ron ?
ma puteti ajuta va rog cu cateva explicatii in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:34, 13 Aprilie 2010
Ramane definitiva la 30 zile de la comunicare, daca nu o mai ataca nimeni, dar asta inseamna sa asteptati redactarea sentintei.Dupa ce vi se comunica, daca va grabiti, puteti sa va luati expartenera de mana si sa mergeti la judecatorie, unde veti da o declaratie ca renuntati la calea de atac, si astfel va devedi definitiva mai repede.
Da, asa este termenul de redactare al acestei hotarari este de 30 de zile, apoi termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotararii, insa pentru a "scapa " de termenul de apel, daca va intelegeti cu sotul sau sotia, dupa comunicarea hotararii, mergeti impreuna la instanta si formulati o cerere , fiecare parte formuleaza cererea prin care aratati ca intelegeti sa renuntati la exercitarea apelului, atasati copia de pe cartea de identitate si apoi puteti legaliza sentinta.
Pentru legalizarea sentintei aveti nevoie de o taxa de timbru de 2.00 lei si un timbru jud. de 0.15 lei, bineniteles legalizarea facandu-se in baza unei cereri la care se ataseaza hotararea pe care ati primit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acord ad2010 ad2010 sunt in somaj si nu-mi permit un avocat.vreau sa va rog sa-mi dat un sfat.ce tb sa fac cand primesc hotararea de divort acasa?vreau sa-mi schimb cat mai rapid ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort mihaelach mihaelach Pot sa-mi schimb cartea de identitate daca hotararea de divort nu este stampilata cu mentiunea definitiva si irevocabila daca in aceea hotarare se specifica ca ... (vezi toată discuția)
cum se obtine o hotarare judecatoreasca de divort iuliana.popa iuliana.popa Buna seara, Am divortat (divort prin acord) pe 17.11.2010 si nu am primit inca HG definitiva si irevocabila. As dori sa imi schimb numele (am cerut ... (vezi toată discuția)