avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie, escrocherie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie, escrocherie?



Problema mea este urmatoarea: in urma cu doi ani de zile am cunoscut o femeie, care la foarte scurt timp a plecat in Africa pe motivul ca are ceva probleme de rezolvat, nu a mai venit,timp in care a inceput s aimi ceara sume de bani pe motive ca moare de foame, ca e bolnava, ca vine acasa. Fara sa imi dau seama ce intentii are i-am trimis bani care in timp s-au adunat la suma de 7000 euro. Precizez ca am toate dovezile necesare chitante, smsuri etc. Intrebarea mea este: la ce infractiune s eincadreaza? si intr-un eventual proces exista sanse sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:26, 15 Aprilie 2010
pai de ce infractiune?
ca nu a furat banii, nu v-a savarsit infractiunea de inselaciune...
puteti sa va recuperati banii intr-un proces civil.
Depinde cu ce titlu i-ati dat banii respectivi.Sub forma de imprumut cadou...nu prea sunt sanse sa gasim vreo incriminare ...poate cumva inselaciunea, insa , depinde foarte mult cum dovediti ca ati fost pacalit. Este bine ca ati pastrat dovada faptului ca i-ati dat banii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii i-ati dat de buna voie fara sa va promita ceva in schimb. Ati ajutat un "prieten" aflat in nevoie . Sunteti de admirat, putini oameni ca dv.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
Mi-a spus ca imi inapoiaza banii, nu e inselatorie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum au precizat si antevorbitorii nu sunt intrunite conditiile cerute de lege pt. admiterea unei astfel de actiuni , pt. ca este foarte greu sa dovediti .... dvs. dand banii de buna voie ...Daca ati dat atatia bani ... inseamna ca a meritat , nu ? Se pare ca nu ....#-o

Alte discuții în legătură

Înșelăciune în proces civil? GabrielFlorian11 GabrielFlorian11 O persoană mi a cerut bani sa i dau căci susținea că are fiica bolnavă. I am dat apoi am aflat ca i a băgat la pacanele. Îl pot da in judecata pentru ... (vezi toată discuția)
Am cumparat produs furat D.RaYne D.RaYne Am cumparat recent un produs de pe emag, vandut si distribuit de acestia, nu de o parte terta. Din nenumarate incercari esuate de a Inregistra produsul, a ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)