avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... S-a depus revisalul, dar angajatul nu mai semneaza cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

S-a depus revisalul, dar angajatul nu mai semneaza cim

Buna ziua. Am marea rugaminte de a-mi da niste sfaturi pentru urmatoarea situatie: s-a depus revisalul la itm, dar angajatul nu mai doreste sa semneze contractul de munca. Ce ar trebui sa faca angajatorul in aceasta situatie?
Va cer ajutorul din cauza faptului ca de la itm nu mi s-a dat nici un raspuns concret si nici nu exista vreo intentie din partea doamnei de acolo de a ma ajuta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 27 Februarie 2024
-daca nu mai vor sa mai semneze cim sa ii puneti sa scrie "refuz sa semnez" sau "nu mai doresc aceasta colaborare" si semnatura lor langa.
-in acest fel cim este nul si il prezentati la ITM exact ca un cim oarecare iar in revisal la rubrica "incetare contract" la motive aveti posibilitatea alegerii "alte motive de incetare" si la observatii scrieti cim nul datorita refuzului angajatului de a semna contractul cu nr... din data de .....

Mai exista o posibilitate:
in informarea inaintea angajarii, care se semneaza de ambele parti, (obligatoriu sa o aveti la dosar conform Codului Muncii) puteti introduce un punct/articol : "neprezentarea / nesemnarea cim in data inceperii lucrului, contractul va fi declarat nul de drept" (poate gasiti o formulare mai buna) si mergeti cu aceasta informare la ITM.

Cred ca se poate rezolva in acesta moduri.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
lorelayold76, utilizator
si eu am avut o situatie asemanatoare, dar mie mi s-a semnat contractul , am trimis si revisalul, dar nu a mai venit, si i -am trimis somatie, am facut referat si decizie de concediere.
eu obisnuiesc, sa imi semneze si contractul cu o zi inainte
si daca nu mai apare si nu mai este de gasit?
multumesc
Va multumesc frumos pentru sfaturi. Toate cele bune!
am raspus mai sus...am adaugat

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Revisal 2010 zanu zanu Ave tuturor, Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat. HG 37/2010 modifica HG 161/2006: “Art. 4 (1) Angajatorii au ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim perioada determinata revisal Viovas Viovas Buna ziua. Am un cim in care ultima zi de munca este 10.05.2011. Prelungirea cu o luna a contractului, pe ce data trebuie transmisa in Revisal? Pot si pe ... (vezi toată discuția)