avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transmitere revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transmitere revisal

daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 30 Mai 2011
ART. 3 din HG 161/2006 – in vigoare pana la 01.08.2011
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal (CNP);
b) data angajarii;
c) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
d) tipul contractului individual de munca;
e) data si temeiul incetarii contractului individual de munca.
La angajarea fiec rui salariat, elementele prev zute la alin. (2) lit. a)- d) se înregistreaza în registru cel târziu în ziua lucratoare anterioar începerii activitatii de catre salariatul în cauza.
(2^2) Elementele prevazute la alin. (2) lit. e) se înregistreaza în registru la data încetarii contractului individual de munca.

Daca a solicitat incetarea CIM incepand cu 30.05.2011 atunci astazi (30.05.2011) faceti inregistrarea in REVISAL si se transmite in termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificari ale elementelor prevazute la art. 3 alin. (2).
Incetarea CIM se transmite in revisal cel tarziu in data de 30.05.2011
HG 161/ 2006 (in vigoare inca)
ART. 4. alin. (4) Registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca in a
carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul angajatorul, in cazurile mentionate la alin. (3), in termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificari ale elementelor prevazute la art. 3 alin. (2).
ela-ela a scris:

HG 161/ 2006 (in vigoare inca)
ART. 4. alin. (4) Registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca in a
carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul angajatorul, in cazurile mentionate la alin. (3), in termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificari ale elementelor prevazute la art. 3 alin. (2).

faceti o confuzie legata de termenul de transmitere a actelor aditionale.
Revisalul se transmite cel tarziu cu o zi lucratoare anterioara inceperii activitatii si in cazul incetarii CIM se transmite la data la care are loc incetarea CIM.
HG nr. 37/2010 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 161/2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor, cu modificările şi completările ulterioare a introdus obligaţia de transmitere a registrului în format electronic la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) în a cărui rază îşi au sediul sau domiciliul, după caz, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către primul salariat şi, ulterior, de către fiecare nou salariat, şi respectiv, la data încetării contractului individual de muncă al salariatului ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract de munca Dinush Dinush Un act aditional de prelungire a contractului individual de munca se transmite in revisal cu o zi inainte de prelungire sau se poate si in aceeasi zi? (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Revisal sanctiuni edusa edusa in cat timp trebuie trimise pe revisal deciziile de incetare a contractului de munca sau alte modificari. multumecs (vezi toată discuția)