Buna ziua. Am marea rugaminte de a-mi da niste sfaturi pentru urmatoarea situatie: s-a depus revisalul la itm, dar angajatul nu mai doreste sa semneze contractul de munca. Ce ar trebui sa faca angajatorul in aceasta situatie?
Va cer ajutorul din cauza faptului ca de la itm nu mi s-a dat nici un raspuns concret si nici nu exista vreo intentie din partea doamnei de acolo de a ma ajuta.
si eu am avut de a face cu asemenea specimene, in sensul ca dupa ce l-am programat la ssm, si am anuntat angajarea in revisal, persoana in cazua (o pila cu pretentii, normal), a avut tupeul sa nu se prezinte in ziua cu pricina, nici macar sa nu anunte ca nu vine, nimic, iar la 2 zile distanta a venit si a zis cu o nonsalanta ca "am pierdut autobuzul, si nu am mai mers la ssm" (si asta in conditiile in care nu facea nici macar naveta; am oameni la angajare, pe posturi mai modeste, dar cu mai mult bun simt, si care vin si cu o ora mai devreme ca fac naveta). si de atunci fac altfel: isi face medicalul, intre timp ii fac dosarul de personal, daca am avizul medicului nostru de unitate, il chem in aceeasi zi sa semneze cim-ul ( cu incepere de a doua zi), iar in contract am prins art 31 (4) ca in timpul per de proba ii pot incheia cim-ul numai print-ro notificare, iar daca a doua zi nu si-a miscat fundul la ssm, incpee cu absent nemotivat...:D ..la x absente nemotivate (conform CCM, fireste), ii trimit adresa de incetare,..
am si eu o intrebare , am preluat atributiile cu revisalul de putin timp, persoana care a fost inantaea mea, mi-a lasat ca mostenire lipsa de neprofesionalism specifica unora (adice modificari salariale netrecute in cartile de munca - si vorbim despre o firma cu peste 500 angajati, lipsa acte aditionale, etc) si cu o serie de detalii "omise" sau date asa cu juma' de norma; am reusit sa aduc cat de cat la zi situatia, insa ieri, cu totul accidental cineva a adus in discutie problema revisalului vizavi de cartea de munca, si dupa cum mi s-a zis la vremea cand am preluat eu revisalul, am facut inscrieri legate doar de angajari si plecari din firma; totusi, cand am verificat pe sarite, am observat ca unii au inscrise modificari de functii, altii nu (inclusiv la mine nu s-a operat modificarea), si atunci am inceput sa dau telefoane la colegi din tara care opereaza in revisal, iar parerile is impartite, unii zic ca trebuiau trecute modificarile si transmise la itm, altii zic ca le opereaza dar nu le transmit la itm. ce am citit eu despre revisal, pune problema intrarilor si iesirilor, dar as vrea sa stiu este obligatorie trecerea modificarilor de functii in revisal? se transmite la itm sau nu? daca am sesizat problema acum, sa trec retroactiv toate modificarile? sa ma astept de la vreo amenda de la itm?
HG 161/2006 privind întocmirea si completarea registrului general de evidenta salariatilor: ART. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica. (2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal (CNP);
b) data angajarii; c) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
d) tipul contractului individual de munca;
e) data si temeiul incetarii contractului individual de munca.
(2^1) La angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la alin. (2) lit. a)-
d) se înregistreaza în registru cel tarziu în ziua lucratoare anterioara începerii
activitatii de catre salariatul în cauza.
............
Art.4
(3) Dupa indeplinirea obligatiei prevazute la alin. (1) si (2), angajatorii vor transmite registrul la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, numai in cazul in care intervin modificari ale elementelor prevazute la art. 3 alin. (2).
(4) Registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul angajatorul, in cazurile mentionate la alin. (3), in termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificari ale
elementelor prevazute la art. 3 alin. (2).
Am o întrebare,am fost la un angajator unde am dus documentele în vederea angajării,am lucrat o zi,respectiv data de 19 feb.2024,nu am semnat nici-un contract de munca,pe data de 20 feb.am fost sa-mi retrag actele,postul respectiv nu era conform așteptărilor. În aceiași zi am depus actele la șomaj,pe data de 20 feb.2024 cu documentația necesara de la ultimul loc de munca.
Spre surprinderea mea ,astăzi 27 feb .am fost anunțată ca nu pot beneficia de ajutorul de somaj întrucât firma cu care nu am semnat nici-un c.i.m. a depus în revisal și la ITM documentele mele,inclusiv încetarea cu data de 23.02.2024.
Cum pot beneficia de ajutorul de somaj eu neavând un contract de muncă semnat cu firma la care depusesem documentele?
Nu mai aveti cum sa beneficiati de somaj ..va trebui sa actionati in instanta acea societate sa se constate nulitatea c.i.m. si repunerea in situatia anterioara datei angajarii si apoi sa va indreptati impotriva AJOFM-ului cu o actiune pentru obligarea admiterii dosarului de somaj.
Revisal 2010
zanu
Ave tuturor,
Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat.
HG 37/2010 modifica HG 161/2006:
“Art. 4 (1) Angajatorii au ... (vezi toată discuția)