Buna ziua.
Tatal meu detine un teren cu doua case, livada si alte gradini,care a fost cumparat de la mama lui cu acordul celorlalti frati, iar bunica si celialti frati au drept de uzufruct doar pe una din case pana la moartea acesteia.
Acum 3 ani bunica mea i-a facut mutatie unei femei careia i-a permis sa isi si construiasca in livada o casa. Insa, in ceea ce priveste mutatia, tatal meu nu si-a dat acordul, desii este proprietar in acte.
Intrebarea mea este : este legala aceasta mutatie daca tatal meu nu si, a dat acordul, si daca da, cum ar putea proceda pentru a anula aceasta mutatie.
Iar in ceea ce priveste casa femeii, aceasta poate dobandii cumva vreun drept peste ani, desii nu are deloc acte pe casa pe care si-a construit-o.
Va multumesc.
Nu este legala, daca este pe deplin proprietar atat asupra terenului cat si asupra celor doua case.
1. Sesizati Primaria-constructie ilegala
2. Politia pentru tulburare de posesie
3. Actiune in instanta pentru desfiintarea constructiei.
PS Apelati mai intai la un avocat care sa va asiste.
Proprietarul fondului (adica al terenului) este si proprietarul constructiilor. Faptul ca bunica dvs a luat in spatiu pe cineva pentru a-i face viza de flotant nu presupune ca persoana in cauza are dreptul de a construi pe terenul tatalui dvs. Asadar va trebui sa anuntati autoritatile competente de abuzul comis de persoana care a construit pe terenul tatalui. Legea 50/1991 cu modificarile si completarile ulterioare privind autorizarea executarii lucrarilor de constructie pedepseste constructiile executate fara autorizatie. Fiind tatal dvs proprietarul fondului e raspunzator si pentru constructiile ce se gasesc pe el.
Mutatie
cruplud
Buna ziua.
Tatal meu detine un teren cu doua case, livada si alte gradini,care a fost cumparat de la mama lui cu acordul celorlalti frati, iar bunica si ... (vezi toată discuția)