avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cuantum diferentiat salariu minim?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cuantum diferentiat salariu minim?

Buna ziua.Adresez multumiri pentru lamuririle ce le-am primit la alte probleme ce vi le-am supus atentiei in trecut si va rog sa-mi raspundeti si la urmatoarea intrebare:
Salariul minim pe economie are valori diferite in sistem de stat si in sistem patronal si daca da care sunt aceste valori exprimate in venit brut?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 14 Aprilie 2010
Pentru sectorul bugetar salariul minim este de 705 lei brut/ luna si este prevazut in Legea nr.330/2009.

Pentru sectorul privat salariul minim este de 600 lei brut / luna si este prevazut in HG nr.1051/2008 . La acesta se aplica coeficientii de oerarhizare stabiliti prin CCMN la art.40.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent studii superioare, bugetar dros dros Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Salariu minim an 2010 Patru Mariana Patru Mariana -Incepand cu 01.01.2010 se modifica salariul minim pe economie ? -Pana acum aveam minim 600 lei si am citit un articol potrivit caruia incepand cu ian 2010 ... (vezi toată discuția)
Salariul minim naespatacean naespatacean care este salariul minim pe catrea de munca pentru persoanele cu bacalaureat? care este legea care se refera la aceste reglementari? (vezi toată discuția)