Acum 3 ani, mama mea a decedat. La scurt timp am procedat la efectuarea succesiunii, in urma careia conform legislatiei am primit certificate de mostenitori, respectiv eu,sora mea si tatal meu. Intre timp a intervenit o situatie neplacuta. Sora mea a facut niste "prostioare" care a deteriorat foarte mullt, atat relatia dintre mine si ea precum si cea cu tatal meu.
Tatal meu si-a exprimat dorinta sa faca act de vanzare cumparare pentru partea lui de mostenire, respectiv un apartament, cu mine.
As dori sa stiu care este cadrul legal si cum se poate face ca acest act sa nu poata fi contestat, precum si cum putem face ca sora mea sa iasa din drepturi la partea tatalui meu.
Mentionez ca in momentul de fata sora mea are domiciliul necunoscut si nici nu avem nici cea mai mica idee de unde s-o... scoatem.
In concluzie vreau un sfat autorizat ca sa stim care este formula "magica" care sa ne acopere intr-o eventuala contestare care ar putea sa o faca sora mea.
In schimb daca tata da in mintea copiilor si incepe sa se planga ca nu e bine "intretinut" iti poate face actiune in instanta.
Poate si in colaborare cu surioara. ;)
Parerea mea ar fi ca in acest caz ar trebui incheiat un contr. de VC cu clauza de intretinere. In cazul contr. de VC te poti trezi cu un proces de toata frumusetea pt. anularea contr., raportul donatiilor s.a.m.d.
daca tatal nu cere anularea contractului de intretinere si decedeaza,sora poate cere anularea actului de intretinere pe motiv ca tatalui nu i s-a acordat ingrijire asa cum scria in contract? taxele in cazul contractului de intretinere sint mai mici decit cele rezultind din contractul de v-c ?
Eu zic ca e prematur sa te gandesti la toate astea....
Cel "mai" sigur este contractul simplu de vanzare cumparare, prin care tatal tau iti vinde, daca nu bunul in individualitatea sa, cota sa de drept, si astfel, dupa decesul acestuia, vei fi coproprietara cu sora, bineinteles cu o cota mai mare.
Toare actele se pot ataca. Din pacate, judecatorii sunt sunt fluctuanti, dintr-un motiv sau altul...B-)
Un act sigur, care nu poate fi "stricat", nu exista:(!