avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort+tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort+tutela

Buna,
Maine este a doua oara cand nu ma prezint in instanta pentru divort si actiune tutelara (a doua luna).
Avem un baietel :O cu varsta de 3 ani.
Nu avem bunuri de impartit
Va rog sa imi spuneti daca se poate definitiva totul in lipsa mea.
La prima infatisare sotia a hotarat ca se mai gandeste (?)
Eu nu sunt de acord cu acest divort.
Ce se intampla in continuare ?
Sotia a decis sa se mute intrun alt apartament,impreuna cu baiatul nostru, fara ca eu sa fiu deacord

Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters140722, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters140722 , utilizator 11:12, 18 Iulie 2010
Actiunea de divort se va stinge (incheia) prin impacare,in orice faza a procesului,in cazul dvs.in apel.
Apelul se depune la judecatorie,nu la curtea de apel.
:) Nu este necesar sa declarati amandoi apel.Dar daca v-ati impacat in fapt, ca sa fiti siguri ca nu intervine vre-o surpriza "tehnica", puteti sa-l declarati amandoi, iar la primul termen sa fiti amandoi prezenti, ca sa spuneti "da, ne-am impacat", ca la Sfatul Popular.:):):)
Sincer, ma bucur mult pentru dvs.
Succes si :luck:
Putem sa mergem sa facem apel inainte de a primi hotararea pentru a nu avea surprize "tehnice #-o" sau trebuie sa asteptam ?
Nu trebuie sa intrati in panica, o hartie...pana la urma este doar o hartie...si chiar daca ar exista vre-o surpriza "tehnica", puteti sa va casatoriti din nou, atata timp cat va iubiti, aveti si un baietel (sa va traiasca) si totul este o.k.

Teoretic, codul de procedura civila, nu reglementeaza genul acesta de situatii insa, pana acum, nu am vazut sau auzit sa fie respins vre-un apel ca fiind "prematur declarat" intr-un divort, in care partile s-au impacat in fapt.

Puteti incerca sa-l declarati.

Mergeti totusi la arhiva Judecatoriei si interesati-va cand se redacteaza hotararea si ridicati-o personal, apoi declarati apelul.:)
Multumim foarte mult pentru informatii,

Alte discuții în legătură

Cum se poate anula o hotarare de divort? andrus_74 andrus_74 Astazi am avut al doilea termen in proces de divort cu minori. La primul termen judecatoarea ne-a intrebat daca suntem de acord cu divortul, ambii am zis ca da ... (vezi toată discuția)
Divortati sau...nu? Luiza_piss Luiza_piss Buna ziua...am si eu o intrebare in legatura cu un divort.Am un prieten care s-a casatorit pe data de 11.07.2009.Pe data de 3 octombrie 2009,sotia lui l-a ... (vezi toată discuția)
Dorim sa ramanem casatoriti notisvaly notisvaly Am castigat apelul in procesul de divort cu sotia mea. Asteptam amandoi comunicarea sa vina acasa. Am decis amandoi in acest moment ca ne dorim sa ramanem ... (vezi toată discuția)