avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortati sau...nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortati sau...nu?

Buna ziua...am si eu o intrebare in legatura cu un divort.Am un prieten care s-a casatorit pe data de 11.07.2009.Pe data de 3 octombrie 2009,sotia lui l-a parasit pentru un alt barbat, intentand divort pe data de 21.10.2009.Prima infatisare a avut loc pe 30 noiembrie 2009.S-au prezentat cu martorul...si au fost de accord amandoi cu faptul ca nu mai exista cale de impacare.Nu au semnat nimic.La a doua infatisare(3 martie 2010)nu s-au prezentat...deoarece martorul nu putea venii...si ei au considerat ca fara martor nu se pot prezenta.Pe data de 12 martie 2010,el a primit acasa o comunicare in care scria ca judecatoria a hotarat sa se desfaca casatoria, ca sotia lui va revenii la numele de fata,si are drept de apel in 30 zile de la comunicare.Am inteles ca s-ar judeca in lipsa..si ca in termen de 30 de zile de la comunicare...si daca niciunul dintre ei nu face apel...sunt divortati.Este adevarat?El a intrat pe site-ul judecatoriei...la respectivul dosar..unde scrie asa:''Admite cererea.Declara desfacuta casatoria din culpa comuna,fara motivare.Reclamanta va relua numele de....Cu apel.Detalii:''Solutionare".Pana la urma,care e situatia divortului?Si cum va putea el sa dovedeasca ca este divortat...atata timp cat nu are niciun act care sa ateste acest lucru.Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Luiza_piss , utilizator 10:58, 15 Aprilie 2010
Daca au expirat cele 30 de zile trebuie sa formuleze o cerere de definitivare a sentintei de divort primite. La cerere ataseaza sentinta primita, o taxa de timbru de 2 lei la primaria de domiciliu si un timbru judiciar de 0,15 lei de la un oficiu postal.
Cererea o depune la arhiva judecatoriei si, daca sotia nu a declarat apel sentinta ramane definitiva, ceea ce inseamna ca prietenul d-voastra e divortat cu acte in regula :)
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta divort anemarie213 anemarie213 Buna ziua, aveti idee cat dureaza pana ajunge sentinta acasa? S-a pronuntat divortul pe 28 ianuarie, si nici acum nu a ajuns sentinta la mine. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Comunicarea desfacerii casatoriei la resedinta din strainatate itshare74 itshare74 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un prieten de-al meu, cu domiciliul stabil in BZ, dar cu resedinta in strainatate a divortat de ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters88308 ContSters88308 Buna sunt casatorit de 10 ani im-i doresc sa divortez pe cale amiabila sotia de acord Se poate divorta fara a platit onarariu avocatului ? (vezi toată discuția)