avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor Legatar universal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor Legatar universal

Sint mostenitor legatar universal al d-lui CZ , la ora actuala decedat. Acesta a mostenit prin testament surorile A si M decedate inainte de 1989, fara copii sau soti in viata si restul fratilor decedati la incheierea testamentelor. La ce procent din masa sucesoriala – pamint , padure confiscate de comunisti- am dreptul comparative cu nepotii de la fratii ai surorile lui A si M?
Cel mai recent răspuns: ContSters30587 , utilizator 19:20, 19 Februarie 2007
termenul de introducere a cererii de retrocedare este de 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii 247/2005. Si nu am cunostinta sa se fi prelungit#-o.
Asa ca daca n-ati facut cerere, nu mai puteti beneficia de alte imobile decat cele existente deja
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2007
ContSters30587, utilizator
Din cate inteleg eu, CZ, A si M sunt frati. Daca asa stau lucrurile, copiii celor 2 surori au dreptul la rezerva succesorala care este stabilita de lege in functie de numarul lor.
Nu am inteles daca acestia si-au exprimat in vreun fel dorinta de a accepta mostenirile in termenul legal de 6 luni de la moartea fiecarei surori.

Din cate inteleg eu, CZ, A si M sunt frati. Daca asa stau lucrurile, copiii celor 2 surori au dreptul la rezerva succesorala care este stabilita de lege in functie de numarul lor.
Nu am inteles daca acestia si-au exprimat in vreun fel dorinta de a accepta mostenirile in termenul legal de 6 luni de la moartea fiecarei surori.
Pardon n-au copii. Ma refeream la nepoti de frate

Daca ai fi citit cu atentie ai fi vazut ca CZ si-a mostenit surorile prin testament ceea ce inseamna ca clasa a doua... pa... n-are ce sa ceara.:D Deci nu mai e de discutat...#-o
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2007
ContSters30587, utilizator

Daca ai fi citit cu atentie ai fi vazut ca CZ si-a mostenit surorile prin testament ceea ce inseamna ca clasa a doua... pa... n-are ce sa ceara.:D Deci nu mai e de discutat...#-o
Pardon n-au copii. Ma refeream la nepoti de frate

of netul asta...Daca ai fi citit bine, ai fi vazut ca nu au copii cele 2 surori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)
Retrocedare legatar universal citibeg citibeg Situaţia: Z a murit în anii 50, după ce-au intrat pădurile în proprietatea statului. Y a moştenit averea rămasă, decedând în 1999, deci fără a avea ... (vezi toată discuția)