avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... rectificative
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

rectificative

Buna ziua! Imi puteti spune va rog, daca exista vreun act legal , care reglementeaza la modul general dreptul de a depune declaratii rectificative sau, dreptul de a depune declaratii rectificative este reglementat in mod specific de fiecare act normativ?
Cel mai recent răspuns: confidus , utilizator 12:49, 15 Aprilie 2010
Buna ziua

Si una si cealalta ...
Cadrul general e dat de cadrul de procedura fiscala:
Art. 84
Corectarea declaraţiilor fiscale
Declaraţiile fiscale pot fi corectate de către contribuabil, din proprie iniţiativă.
norme :
81.1. Declaratiile fiscale pot fi corectate de catre contribuabili, din proprie initiativa, ori de cate ori constata erori in declaratia initiala, prin depunerea unei declaratii rectificative la organul fiscal competent.

81.2. Declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular ca si cel care se corecteaza, situatie in care se va inscrie "X" in casuta prevazuta in acest scop, cu exceptia situatiei prevazute la pct. 81.3, precum si a impozitelor care se stabilesc de platitori prin autoimpunere sau retinere la sursa, pentru care se completeaza un formular distinct. Declaratia rectificativa va fi completata inscriindu-se toate datele si informatiile prevazute de formular, inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala.

81.3. In cazul taxei pe valoarea adaugata, sumele rezultate din corectarea erorilor de inregistrare in evidentele de taxa pe valoarea adaugata se inregistreaza la randurile de regularizari din decontul lunii in care au fost operate corectiile.

Opanaf 1340/2009 reglementeaza modelul declaratiei rectificative cod 710

Apoi, unele declaratii au casuta "rectitificativa ", altele nu, iar modul de completare si depunere al acesteia este reglementat de formularul insusi.
Multumesc pentru raspuns. Pe mine m-ar interesa in mod special, daca se pot depune rectificative la conventiile de somaj?
:slap: la asta nu m-am gandit ...
Am vorbit doar de declaratiile reglementate de MF
Nu stiu daca se pot face rectificative la conventiile de somaj
Nicio problema! Nici eu nu m-am exprimat prea bine la inceput, ziceam de declaratii. Ceea ce ma intereseaza de fapt, daca este posibil, ca sa nu sa poata rectifica vreun act inaintat unor autoritati?
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
confidus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 rectificative la aceeasi declaratie, se poate? deacroxana deacroxana Pe luna martie 2010 am facut rectificativa la declaratia 390, in sensul ca a trebuit sa mai adaug un furnizor in declaratie, deoarece eu am trecut toata suma ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si d112 simoalin simoalin Am urmatoarea situatie: Asociatie de Proprietari (Bucuresti) din 2000, isi platesc darile catre stat (aferente angajatilor cu mandat, conventie civila, etc) ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu nume gresit CARMEN-ADELA CARMEN-ADELA Angajatorul mi-a inregistrat numele gresit la angajare.Acum a facut corectia in Revisal.Intrebarea mea este daca trebuie sa trimita declaratii rectificative ... (vezi toată discuția)