avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ajutorrrr,despagubiri accident.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ajutorrrr,despagubiri accident.

Buna ziua.am si eu o intrebare:cum poate o persoana sa primeasca despagubiri de la rca?persoana in cauza a avut un accident rutier,fiind nevinovat.s a intamplat anul trecut ,masina fiind incadrata la dauna totala ,este vorba de o super nova 2003,iar persoana internata in spital o luna,cu un picior in gips si vreo 3 coaste fracturate.cei de la asigurari i au spus ca nu se stie daca i se vor da daune morale,si ca masina este evaluata undeva la 40mil,cam cu atat se alege.mentionez ca este taximetrist si ar dori si despagubiri pentru stationare,accidentul avand loc in octombrie 2009.la cine poate apela???si cam ce drepturi ar avea??va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreea3009 , utilizator 15:55, 25 Aprilie 2010
Termenele de judecata difera de la instanta la instanta, de documentele prezentate, de profesionalismul avocatului etc. asa ca nimeni nu va poate da un raspuns precis.
Consider suma de 4800 lei pt. o astfel de masina rezonabila. Ramane sa conciliati cu asiguratorul pt. celelalte daune. Si daca ajungeti la proces asa cum am mai specificat nimeni nu va poate spune cat va dura acesta.
Cat dureaza un proces de acest gen nimeni nu va poate spune cu precizie, pt. ca depinde de la instanta la instanta. In ce priveste suma acordata drept despagubire pt. dauna totala, eu cred ca esuficient dupa toate calculele. Celelalte daune insa trebuie sa le obtineti apeland fie la o conciliere cu asiguratorul, fie prin actionarea in instanta, unde trebuie sa prezentati actele cerute.
am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Daune rca ati14ati ati14ati doresc sa aflu cat a fost limita maxima de despagubire la daune RCA pe 2004 la sc astra s.a? (vezi toată discuția)
Plateste asiguratorul? wiktor_i wiktor_i In urma unui accident cu vatamari corporale am fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri materiale si morale substantiale.In ... (vezi toată discuția)