avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil dobandit prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil dobandit prin donatie

Se poate vinde un apartament dobandit prin donatie ?
Daca donatoarea l-a mostenit este vreo problema?(donatoarea il garanteaza pe donator de evictiune totala sau partiala, conf.art. 1337 Cod Civil) Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 16:35, 15 Aprilie 2010
Da, se poate vinde, iar faptul ca donatoarea a mostenit imobilul nu prezinta nici o problema.
Si prin donatie se poate dobandi in proprietate un bun imobil. Iar prin faptul ca ati devenit proprietar, puteti dispune de bunul dvs. asa cum doriti.
Atentie la clauzele din contractul de donatie (intretinere, uzufruct..etc.)pentru ca atunci veti avea nevoie si de donatar sa semneze.
Succes.
av. M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare contract donatie nickey1234 nickey1234 Buna ziua, părintii mei vor sa îmi doneze o casa cu clauza ca nu o pot vinde atâta timp cat ei trăiesc.Eu sunt unicul lor copil însă ei sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Contractul de donatie ramona74 ramona74 Tata a 3 copii vrea sa doneze, doar unui copil, bunul imobil dobandit prin mostenire legala, motivat de faptul ca donatarul, a platit toate taxele pt ... (vezi toată discuția)
Poate fi vândut un imobil donat dacă donatarul nu deține decât actul de donație? Nunusor Nunusor Daca am primit un imobil prin donatie de bun acord .proprietatea fiiind acum un bun propriu..iar contractu pe imobil este inca la donator , eu avand doar ... (vezi toată discuția)