avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interogarea reclamantului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interogarea reclamantului

Buna ziua,
as vrea sa stiu cum se procedeaza: lista cu intrebarile pt interogatoriul reclamantei trebuie depusa la dosar inainte de termenul de judecata sau merg cu el si-l inmanez presedintelui?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 17:26, 15 Aprilie 2010
Mergeti cu interogatoriul la termenul, prevazut pentru administrarea acestei probe si-l dati judecatorului cand va spune ,altfel se pierde efectul surpriza pentru partea interogata.
Il depuneti la dosar doar daca reclamantul nu se prezinta si solicitati sa se faca aplicarea art. 225 cod proc.civila.
succes.
av. M.Hornea
Pregatiti lista cu intrebari numai in conditiile in care ati solicitat in prealabil aceasta proba cu interogatoriu si instanta a incuviintat-o.
Altfel nu puteti supune la interogatoriu, azi propuneti, azi interogati.
De regula, respectand principiul reciprocitatii, si partea adversa va solicita aceeasi proba.
Da, in urma incuviintarii de catre instanta.
Vroiam sa va mai intreb ceva: daca la termenul la care reclamanta a cerut interogatoriul paratei, parata s-a prezentat prin mandatar fiind prima aparitie in instanta i s-a incuviintat proba cu martori si interogarea reclamantei, insa ea nu a fost interogata (parata prin mandatar); la urmatorul termen reclamanta mai are drepul la interogatoriu sau a decazut din termen?
Daca da,se vor intampla toate 3 in aceeasi sedinta sau se va mai acorda un alt termen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate solicita proba cu interogatoriul? reclamanta poate solicita propriul intergator? annuska annuska Intr-o actiune civila, reclamanta a solicitat luarea interogatoriului paratilor, instanta a admis si s-au si luat interogatoriile. Parata desi initial a ... (vezi toată discuția)
Proba cu interogatoriul flori9 flori9 Va rog sa-mi spuneti cat de importanta este proba cu interogatoriul paratului intr-un proces? Este bine sa se ceara si de catre parat interogarea ... (vezi toată discuția)
Interogatorii - anulare contract legea 112 adrianadamian2009 adrianadamian2009 Va solicit un raspuns la urmatoarea speta: Intr-un proces de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vanzare-cumparare pe legea 112/1995, in ... (vezi toată discuția)