avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proba cu interogatoriul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proba cu interogatoriul

Va rog sa-mi spuneti cat de importanta este proba cu interogatoriul paratului intr-un proces? Este bine sa se ceara si de catre parat interogarea reclamantului?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 18:14, 22 Martie 2010
Depinde de relevanta, nu este mai importanta (sau mai putin importanta) decat alte probe...
Este foarte importanta, depinde cum stii sa formulezi intrebarile.Din raspunsuri poti obtine chiar o recunoastere a situatiei pe care vrei s-o dovedesti.
Interogatoriul este proba care se administreaza (dupa ce a fost incuviintata) pentru ambele parti daca acestea au cerut-o.(reclamant, sau parat).Priveste fapte personale, in legatura cu pricina care se judeca si prin aceasta proba, se poate duce la dezlegarea pricinii.
Ca orice proba este importanta, insa in masura in care abilitatea celui care pune intrebarile il determina pe celalalt sa raspunda sincer.
Cu stima,
av. M.Hornea
Dupa prezentarea la interogatoriu, paratul poate cere la randul sau interogarea reclamantului la urmatoarea infatisare?
Cum pot fi formulate intrebarile ca situatia sa fie favorabila uneia din parti?
Exista o anumita regula sau unele intrebari tip?
Probele se solicita toate la un singur termen de judecata. (si de reclamant si de catre parat). Instanta le incuviinteaza (sau nu) si apoi dispune administrarea lor.
Nu puteti sa cereti probele succesiv...pe masura ce mai administrati una...mai cereti alta.
Cat priveste formularea intrebarilor...in functie de actiunea pe care o aveti...va dovediti maiestria. Nu exista intrebari tip sau vreo regula.
Insa este recomandat sa aveti un avocat care va sti cu siguranta cum sa procedeze.
cu stima,
av. M.Hornea

Alte discuții în legătură

Interogarea reclamantului flori9 flori9 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se procedeaza: lista cu intrebarile pt interogatoriul reclamantei trebuie depusa la dosar inainte de termenul de judecata sau ... (vezi toată discuția)
Contestare interogatoriu mihai1667 mihai1667 Sunt implicat intr-un proces civil in calitate de parat. Instanta a aprobat proba cu interogatoriu ptr partea reclamanta. S-a depus acest interogatoriu ... (vezi toată discuția)
Procedura luarii interogatoriului nicxon nicxon buna ziua, In procesul civil (pretentii) reclamantul solicita interogatoril paratului.Instanta incuvinteaza proba cu martorii propusi de ambele partii si ... (vezi toată discuția)