avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art.78-Codul Muncii-am dreptul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art.78-Codul Muncii-am dreptul?

Buna ziua,
as dori sa stiu,daca in baza art.65(1),articol in baza caruia mi-a fost desfacut CIM,pot beneficia de prevederile articolului 78-codul muncii.Ajunge sa cer acest lucru angajatorului(chiar daca l-am dat in judecata pentru neplata ultimului salariu),iar daca nu este de acord,sa-l dau in judecata pentru acest lucru?Poate intr-un fel sa se sustraga de la plata salariului compensatori,in caz ca am acest drept?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:19, 16 Aprilie 2010
daca contestati in 30 zile de la comunicare puteti obtine ceea ce prevede art. 78 c. mun.
Au trecut 30 zile,deci inteleg ca angajatorul nu mai este obligat .
Multumesc.
Fiind un drept salarial rezultat din prevederile CCM National (nu codul muncii) aveti termen 6 luni in care il puteti solicita. Dv nu contestati decizia de concediere ci neplata salariului compensator.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
As mai dori sa stiu,daca nu este specificat in CIM,pot sa cer aplicarea art.78?
Multumesc.
da daca vorbiti de ccmun 2007/2010
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
ctynn, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu Pupicia Pupicia O fosta angajata a cerut un salar compensatoriu deoarece nu i s-a acordat la concediere. In CCM la nivel de unitate nu avem stipulat ca am acorda salarii ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)