avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... condica prezenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

condica prezenta

Buna ziua.Va rog spuneti-mi daca condica de prezenta intr-o regie autonoma cu capital privat al primariei este considerata un act primar sau un act oficial?
Mentionez ca prezenta la serviciu este confirmata prin foaia colectiva de prezenta(pontaj) care se intocmeste la sfarsitul lunii prin care fiecare sef de sector confirma ideplinirea atributiilor si prezenta la serviciu.Nu am tinut prea mult cont de aceasta condica de prezenta.
Intrebare: Va rog spuneti-mi ce se poate intampla daca o persoana a semnat in condica in locul altei persoane prima fiind cu timp partial de lucru cu program flexibi si aceasta uitand sa se semneze .indeplinindu-si de fapt atributiile si fiind pontat. :(Este caz penal?
Cel mai recent răspuns: acuta , utilizator 10:50, 16 Aprilie 2010
Poate fi caz de indisciplina. Dar penal?? Cred ca ganditi prea departe...
Condica este un document intern, nu un document oficial.

Art. 320 Falsul material în înscrisuri oficiale

(1) Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natura sa produca consecinte juridice, se
pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
(2) Falsul prevazut în alin.(1), savârsit de un functionar public în exercitiul atributiilor de serviciu, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(3) Sunt asimilate înscrisurilor oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producatoare de consecinte juridice.
(4) Tentativa se pedepseste.

Art. 321 Falsul intelectual

(1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de catre un functionar public aflat în exercitarea atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau împrejurari, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Tentativa se pedepseste.


Art. 322 Falsul în înscrisuri sub semnatura privata


(1) Falsificarea unui înscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate în art. 320 Sau 321 daca faptuitorul foloseste înscrisul falsificat ori îl
încredinteaza altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Tentativa se pedepseste.

Art. 323 Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscând ca este fals, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda când înscrisul este oficial, si cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda când înscrisul este sub semnatura privata.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Plangere penala alexa_25 alexa_25 Buna ziua am o intrebare: pot formula o plangere penala importriva unui jandarm care mi a intocmit proces verbal de contraventie acuzandu-ma de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)