avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

plangere penala

Buna ziua am o intrebare: pot formula o plangere penala importriva unui jandarm care mi a intocmit proces verbal de contraventie acuzandu-ma de faptul ca nu detin permis de pescuit,desi i l-am prezentat?Sa-l acuz de abuz in serviciu?
Cel mai recent răspuns: alexa_25 , utilizator 10:58, 17 Aprilie 2016
Daca intr-adevar, ati prezentat permisul si totusi v-a incheiat proces verbal de contraventie puteti formula plangere penala ptr.infractiunea de abuz in serviciu prevazuta si pedepsita de art.297 NCP, ar fi bine sa aveti si un martor ca, i-ati prezentat permisul.
Puteți să formulați plângere penală. Formulați și plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenției în termen de 15 zile de la data comunicării și solicitați anularea acestuia.
Inafara de abuz in serviciu a mai comis:

Articolul 321: Falsul intelectual
(1) Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia, de catre un functionar public aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Tentativa se pedepseste.
Articolul 322: Falsul in inscrisuri sub semnatura privata
(1) Falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul dintre modurile prevazute in art. 320 sau art. 321, daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Tentativa se pedepseste.
Articolul 323: Uzul de fals
Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda, cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, cand inscrisul este sub semnatura privata.

Problema e cum faceti proba, ca e cuvantul dumneavoastra impotriva cuvantului lui ceea ce inseamna ca nimeni nu are dreptate.
Din acest motiv insa puteti sesiza instanta as anuleze amenda, eventual cu un avocat care stie exact ce sa invoce, deoarece prezumtia de nevinovatie spune ca aveti dreptate - nimeni nu poate fi supus unei pedepse penale sau contraventionale in mod arbitrar
Am formulat o plangere contraventionala pt anularea procesului verbal,insa pe langa aceasta vreau sa formulez si o plangere penala impotriva acestui functionar.
Ma pot reprezenta singur sau am nevoie de avocat.
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2016
alexa_25, utilizator
Va puteti reprezenta si singur daca, considerati ca o puteti face singur .

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Condica prezenta acuta acuta Buna ziua.Va rog spuneti-mi daca condica de prezenta intr-o regie autonoma cu capital privat al primariei este considerata un act primar sau un act oficial? ... (vezi toată discuția)
Consemnarea mincinoasa a desfasurarii sedintei in incheiere = fals in declaratii aidu aidu Judecatoarea a scris in incheierea de sedinta ca in timpul sedintei m-a avertizat ca imi poate da amenda daca imi exercit cu rea-credinta... Insa in sedinta ... (vezi toată discuția)