avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu crestere copil pana la 2 ani - suspendare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu crestere copil pana la 2 ani - suspendare

Am urmatorul caz: in 2005 salariata a avut si concediu de maternitate si a intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani. E bine pana aici. In 2006 este in continuare in concediu de crestere copil. Are contractul de munca suspendat, pt crestere copil pana la 2 ani.
Ce trebuia eu sa fac in 2006? Sa apara in stat cu zero (0) si sa depun declaratiile la sanatate, somaj si cas (unde apare pe lista nominala) tot in zero, cu specificatia ca este in concediu? Daca se poate, si actele legislative care reglementeaza acest caz. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 2 Octombrie 2008
si inca ceva: trebuie tinut cont ca eu nu o platesc, in actele contabile nu mai apare (ca si cheltuiala), conform legii, este platita de la stat. trebuie sa ii fac si fisa fiscala?
Persoanelor care se afla in concediu pentru crestere si ingrijire copil li se intocmeste stat de plata(nu trebuie sa faci unul separat) unde treci doar salariul de incadrare. Apoi mentionezi in rubrica zile nelucrate faptul ca este suspendat ctr de munca si treci zilele lucratoare di luna respectiva. Celelate rubrici trebuie trecute cu sume 0. In declaratii nu iti vor permite programele sa treci faptul ca persoana are ctr de munca suspendat. In schimb, persoana respectiva trebuie sa apara in declaratii cu sume 0 (una din declaratii(cred ca cea de la sanatate) nu iti da voie sa treci persoane fara sume). In 2007 cand s-a majorat salariul minim trebuie sa depui decizia inclusiv pentru persoana care are ctr suspendat( cel putin mie asa mi-au spus cei de ITM). Legea care reglementeaza toate cele de mai sus nu stiu sa ti-o spun....:)
Care ITM ti-a cerut asa ceve?
am intrebat si la itm si mi s-a spus sa nu o trec in statul de plata. De la 1. ianuarie 2006 persoanele aflate in concediu de cresterea copilului sunt preluate de primarii, asa mi s-a spus; asa ca nici in declaratii nu mai trebuie trecuta acesta persoana. o sa mai intreb si alte persoane, alte institutii.
alinutza32 are dreptate.

Alte discuții în legătură

Concediu maternal? LAUAND LAUAND as dori sa va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie. pentru o persoana care este salariat la o firma si intra in concediu maternal sa mai depun ... (vezi toată discuția)
Declaratii salarii simona_iunie simona_iunie Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care intra in concediu ingrijire copil pana la 2 ani mai apare pe declaratiile de somaj, pensii si sanatate (cu suma 0) ... (vezi toată discuția)
Salariate in conc.crest.copil-firma suspendata freenicos freenicos Buna ziua tuturor! O societate vrea sa-si suspende activitatea la ONRC si singurii salariati sunt...contabila si 30 de fete in concediu crestere copil 2 ... (vezi toată discuția)