avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indemnizatie de insotitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indemnizatie de insotitor

Buna ziua,
Ma numesc Popescu Iulia si ma intereseaza sa aflu pentru mama mea o informatie.
Mama acesteia este bolnava de cancer si mama mea ar vrea sa devina insotitorul ei, pentru a o putea ajuta mai mult.
As dori sa stiu in ce conditii se poate face lucrul acesta.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simpatyk , utilizator 19:02, 20 Aprilie 2010
Buna ziua ! este vorba de acordarea unei indemnizatii insotitor persoana cu handicap grav sau de angajarea unei persoane ca insotitor persoana cu handiap grav .
In primul rand trebuie sa va deplasati la Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap de la locul de domiciliu al persoanei cu handicap pt. eliberarea unui certificat de incadrare in grad de handicap , in baza caruia se stabileste necesitatea si oportunitatea acordarii de drepturi suplimentare . Daca se propune prin acest certificat acordarea indemnizatiei/angajarea (in baza optiunii persoanei cu handicap sau a membrilor familiei ) se intocmeste un dosar care se depune la primaria locului de domiciliu al persoanei cu handicap , in vederea acordarii dreptului .
Buna ziua.
Precizati va rog ce fel de pensie are mama mamei dvs ?
1.Indemnizatie pentru persoane cu dizabilitati.
2.Sau pensie medicala,adica pe caz de boala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie insotitor, handicapat, etc? alina240 alina240 Buna ziua Am urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva. Este vorba despre o persoana in varsta, aflata in pensie de varsta si care a fost ... (vezi toată discuția)
Boala degenerativa getuta2 getuta2 Am in familie o persoana suferinda de Boala Alzheimer Fiind o boala neurologica degenerativa, pot cere Comisiei de handicap sa i se acorde ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)