avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

Poate fi contestat contractul colectiv de munca atunci cand s-a semnat pe sub masa, fara anuntarea salariatilor, cu explicatia ca au participat membrii de sindicat. Noi nu avem sindicat. In anii trecuti era solicitata o persoana care sa ne reprezinte!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:21, 16 Aprilie 2010
In cazul in care nu exista un sindicat , procedura solicita alegerea unui reprezentant al salariatilor ales de acestia si care sa le reprezinte interesele . In masura in care nu s-a procedat in acest mod , contractul colectiv de munca este nul si poate fi atacat .
poate fi contestat pentru ca nu au fost alesi reprezentantii salariatilor daca nu exista sindicat (au in principiu acelasi rol)
In cazul alegerii reprezentantilor salariatilor acolo unde nu este sindicat este obligatoriu incheierea unui proces verbal al alegerilor.
Vedeti cine a semnat din partea salariatilor CCM. Daca nu a fost ales de catre salariati, printr-o procedura scrisa de alegere, atunci nu va reprezinta, ca urmare CCM poate fi contestat.
Mai mult, asa-zisi reprezentanti ai salariatilor (inteleg ca nu i-a ales nimeni) trebuiau sa aiba mandate scrise de la salariati cu ce si pana unde sa negocieze.
Nu mai zic de procese verbale ale intalnirii lor cu salariatii!!!

Cine a semnat CCM poate fi deferit justitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare la depunere ccm dorel13 dorel13 de multe ori cand mergi la o institutie a statului esti intors ca-ti mai trebuie niste acte, de aceea v-as ruga sa-mi spuneti ce trebuie sa contina dosarul de ... (vezi toată discuția)
Ccm bbd bbd in unitatile unde nu exista organizatie sindicala si nici reprezentanti ai salariatilor cu cine se face negocierea ccm? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivelul unitatii laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Daca exista un contract colectiv de munca la nivelul unitatii,el trebuie semnat de catre toti angajatii?Daca nu,atunci angajatii de unde iau cunostinta despre ... (vezi toată discuția)