In urma cu 2 zile am fost selectat pentru o proba de lucru ca sudor.Ieri am fost sunat ca am trecut proba si sa merg pt a-mi face analizele si protectia muncii in vederea inceperii serviciului.Astazi urma sa fie prima zi de munca dar cand am ajuns acolo am fost anuntat ca angajarile s-au suspendat .Mentionez ca am avut un loc de munca de unde ieri mi-am depus demisia cf art 76 pc 8 din lg 53/2003.In aceasta situatie neplacuta in care ma aflu ce pot face din punct de vedere legal?Mentionez ca nu am nici un precontract de angajare dar am dovada ca am efectuat analizele medicale si protectia muncii la clinica unde firma are contract.Pot face sesizare la Camera de munca pt ca am renuntat la vechiul loc de munca in favoarea noului loc iar acest loc devine indisponibil in ultimele 24 ore fara a fi instiintat?Multumesc
-aveti dovada scrisa de la medicina muncii cu numele firmei respective?
-daca da puteti face sesizare la ITM si mai ales puteti apela la tribunal pentru a va despagubi acea firma, insa trebuie sa aveti si motivul anularii angajarii dumneavoastra, poate a fost motivul ca nu sunteti apt pentru post...
-daca azi incepeati lucrul inseamna ca de ieri trebuia sa va inregistreze la ITM in revisal (registrul angajatilor firmei ce se trimite la ITM) astfel ca au incalcat legea si pot primi amenda
-trebuie sa se rezolve cumva, mergeti la patron si discutati aceasta problema, daca a intervenit ceva nedorit de angajator si nu mai poate sa va angajeze ar trebui sa va ajute sa va intoarceti la fostul loc de munca sau alta solutie
-uite asa invatam ca inainte de a ne da demisia sa avem un alt contract individual de munca, sau informarea inaintea angajarii semnat/a.
Demisie
RoxanaRus1992
Buna seara! Sunt angajata de 3 luni la o firma unde intampin urmatoarea problema . Am semnat contractul individual de munca la angajare, precum si un proces ... (vezi toată discuția)