avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... drumuri publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

drumuri publice

Se poate sa imi ia permisul de conducere daca sunt sub influenta bauturilor alcoolice pe un drum forsetier, dar totusi in jurul drumului forestier sunt locuinte(case)?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:08, 20 Aprilie 2010
Buna ziua !
O.U.G. 195/2002 republicata si actualizata, art. 103, alin.(3), lit.a) prevede :
"Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
........
a)conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;"

DRUMUL FORESTIER NU ESTE DRUM PUBLIC! oug 195 reglementeaza circulatia pe drumurile PUBLICE!!!

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice - Modificată şi completată prin O.U.G. nr.63/2006 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.729/20.09.2006

IN CONCLUZIE NU VA POATE LUA NIMENI PERMISUL PENTRU ASA CEVA!!!
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
ticut, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Daca vi se confirma ca drumul pe care circulati in momentul in care ati fost surprins de agentul constatator,nu era drum public,in urma contestarii masurii in termen de 15 zile de la comunicare,vi se va admite contestatia,urmand a va fi restituit permisul.
Solicitati eliberarea unui certificat de grefa pentru a circula pana la ramanerea definitiva a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis după ce a primit decizia de " sentința definitivă și irevocabilă" Mariapopirda Mariapopirda Este legal ca Poliția sa rețină permisul de conducere pentru 140 de zile , dacă persoana in cauza a venit cu dovada de la judecătorie a deciziei de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 de zile scrgbr scrgbr Am o nelămurire ..azi 06 12 19 mi a fost suspendat permisul pt 90 de zile (consum de alcool,rezultat 0,13) mi am redobandit permisul anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto stefan-emil stefan-emil Buna ziua.,am primit urmatoarea instiintare de la politie-serviciul rutier; ,,Avand in vedere Sentinta Penala nr.xxx/17.05.2016,definitiva la 31.05.2016 a ... (vezi toată discuția)