avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat 90 de zile

Am o nelămurire ..azi 06 12 19 mi a fost suspendat permisul pt 90 de zile (consum de alcool,rezultat 0,13) mi am redobandit permisul anul acesta in luna august, dupa ce mi a fost anulat in 2016 am dreptul la examenul 13 din 15? in continuare am luat sala pt cat C luna trecută (11 2019) si trebuie sa dau traseul in 01 2020..ce posibilitate am? multumesc si sper ca ati inteles situatia mea :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
scrgbr, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:57, 9 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In perioada in care permisul dvs este suspendat, nu va veti putea prezenta la nici o alta categorie unde cerinta este sa aveti permis cat B valid. Va trebui sa asteptati sa treaca perioada de suspendare. Puteti suna si la Politia Rutiera ptr clarificari dar cam acelasi lucru va vor spune. In 2016 v-a fost anulat permisul? Tot din cauza de "sete" la volan? Banuiesc ca inca nu ati invatat sa ocoliti "sala de etilosatisfacere". Mai vreti si C-ul,...unde ar trebui sa fiti un profesionist responsabil. Sunteti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
tomaion, utilizator
În cazul reținerii permisului de conducere pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice nu poate reduce perioada de suspendare prin testul 13/15.
ing. Ioan Ciobanu
Nu e adevarat, pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice (contraventie) se poate reduce perioada de suspendare la 30 de zile:
Art. 104 din OUG 195/2002
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
(3) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevăzute la art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) lit. a) și art. 103 alin. (1) lit. c).

Art.102
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 3 luni Logan2 Logan2 Pe data 13 sep 2019 mi s a suspendat permisul pentru 90 zile,cu alcoolemie 0,29 in aer expirat,fiind implicat si intr un accident usor,o tamponare usoara ... (vezi toată discuția)
Buna, cazul urmator : oprit in trafic in data de 15 martie (fără ... asilaghi89 asilaghi89 Buna, cazul urmator : oprit in trafic in data de 15 Martie (fără accident) ; testat alcoolemie 0.11 in aerul expirat ; amenda 1300 lei ; dovada cu suspendare ... (vezi toată discuția)