avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am primit si avertisment si puncte de penalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am primit si avertisment si puncte de penalizare

Am si eu o intrebare...Circulam cu masina pe varianta cu 60 km pe ora si am primit advertisment si 2 puncte de penalizare!!! Este corect asa ceva???Adik eu stiam k advertismentul nu necesita puncte de penalizare...daca era amenda contreventionala inteleg. Este posibil asa ceva???
Cel mai recent răspuns: Spydy , utilizator 21:49, 2 Iunie 2010
Este corect....nu ati primit puncte amenda, ci puncte penalizare.
Iar punctele penalizare se pot acorda atat cu avertismentul , cat si cu amenda.
In locul dvs., m-as declara multumit... desi cred ca totusi, ati avut mai mult de 60 km/h, altfel, nu va amenda... :)
~ Conținut șters la cerere ~
:(Pentru faptele prevazute la art. 108 di OUG-195/2002-R se aplica doar sanc'iunea amenzii si nu avertismentul. Acordarea punctelor de penalizare este corecta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am fost oprit de poliție pentru depășirea vitezei ... AlexandruV AlexandruV Bună ziua, Am fost oprit de poliție pentru depășirea vitezei pe un tronson de 50 km (aveam 83). Polițistul mi-a înmânat un PV cu avertisment (mă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mi-a fost supendat permisul pentru o perioada de 60 ... Ing3ras86 Ing3ras86 Buna ziua, Mi-a fost supendat permisul pentru o perioada de 60 de zile pentru depasirea vitezei legale cu 41km in localitate (91 pe radar) si pentru ... (vezi toată discuția)
Proces verbal redactat greșit Mihai mka Mihai mka Care credeți că ar fi șansele de câștig în cazul contestării în instanță a unui PV redactat greșit și anume: am fost surprins de aparat radar că ... (vezi toată discuția)