avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de timbru calculata de instanta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de timbru calculata de instanta

Buna ziua.Am deschis un proces civil in care am cerut Anulare antecontract de V.C. precum si obligarea paratilor la restituirea sumei de 3500 euro.(data ca avans pt cumpararea unui teren,care dupa semnarea antecontractului de V.C. am descoperit ca locatia reala era alta decit ce-a prezentata de vanzatori,adica teapa).La primul termen de judecata instanta mi-a fixat taxa judiciara de timbru de 2900 Ron adica 700 euro,asta insemnand 20% din suma ceruta.Este posibil sa fixeze o taxa asa de mare?:stunned:.Taxa reala ar fi intre 1050-1100Ron.
Sant in dubii daca sa platesc sau nu diferenta.Am consultat legea taxelor de timbru,si suma ar fi cca1100 Ron.Si daca-mi calcula pt doua capete de cerere,anulare act 1100Ron,si pt suma ceruta 1100Ron, ar fi rezultat 2200Ron,nici decum 2900 Ron.:slap:Cred ca d-na presedinta a calculat intentionat gresit,se aud vorbe prin targ ca s-au mai judecat si altii cu acest individ (cu paratul) si au pierdut .E cusut cu ata alba.Traim in Romania ,completul e suveran !
3 zile au trecut de mult!!! Pot pune in discutie problema cu taxa la primul termen? (sau pana atunci sa fac o cerere pt recalculare).Sau imi va anula actiunea ca insuficient timbrata? Multumesc anticipat pt raspuns.
Cam aceeasi problema am si eu,si sant total in ceata:-/:help: oare ce-au patit judecatorii cu taxele astea de ,,criza''?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata? mariana_marian mariana_marian Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara Va rog doresc un raspuns urgent.In curand am un proes si judecatorul mi-a spus ,,sa sa fac dovada achitarii taxei judiciare corespunzator valorii de 1din ... (vezi toată discuția)
Este corecta taxa de timbru? toto_m toto_m Buna ziua, Taxa de timbru pentru a recupera avansul de 2000 de euro dat pentru achizitionarea unui apartament ( proprietarii nu ne-au mai vandut apartamentul ... (vezi toată discuția)