avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de mana

Buna ziua.Am o barca pe care am vindut-o unei persoane.Aceasta persoana mi-a spus ca nu vrea act de vanzare-cumparare legalizat,doar un act de mana intre mine(vanzator) si el.Va og sa-mi raspunde-ti daca este corect,adica eu ca vanzator sa nu am probleme in viitor.Mentionez ca eu am toate actele la barca original ,deci as putea sa fac actele ,da daca cumparatorul a spus ca nu-i trebuie,de fapt pe mine ma intereseaza doar bani.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:29, 17 Aprilie 2010
nu aveti probleme. ii dati omului toate actele si dansul si-o inmatriculeaza direct pe numele lui. ( faceti si dvs o copie dupa acele acte, sa le aveti)
geoavocatnet63 a scris:

motorul este de 150cp,iar barca a fost radiata din belgia.Pe mine ma intereseaza daca in baza unui act (chitanta de mana) am sau nu am probleme.Barca nu a fost inmatric. in Rom.

Singura problema pe care o puteti avea este ca pe viitor cumparatorul sa vrea contract autentificat de V/C, pe care-l faceti la notar.
Oricum, la capacitatea asta va trebui s-o inmatriculeze la Autoritatea Navala, sa-i faca inspectia tehnica, daca nu vrea sa stea cu ea in helesteu la tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto stef_56 stef_56 1. am vandut cu contract un autoturism inmatriculat in Bucuresti in vederea dezmembrarii 2. cumparatorul mi-a cerut actele in original ( certif inmatr, carte ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune ?! helpnet helpnet La procesul de partaj judecat in fond s-a stabilit (si a ramas hotarare definitiva) sa-i predau autoturismul dobandit in timpul casatoriei fostului sot (masina ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat andreipap andreipap Buna ziua, anul acesta mi-am cumparat o barca cu motor de la American Nautics.Am preferat ceva nou crezand ca voi fi acoperit in cazul unor probleme de ... (vezi toată discuția)