avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa de post

daca un angajat refuza sa semneze fisa postului, care sunt consecintele pe care le poate suporta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 23 Septembrie 2015
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....


Salariatul poate refuza semnarea fisei postului in conditiile in care constata ca atributiile cuprinse in aceasta nu sunt in legatura cu postul ocupat ... daca doreste el poate semna sub rezerva legalitatii o astfel de fisa a postului.

Refuzul salariatului de a semna fisa postului constituie o abatere disciplinara, dar nu una suficienta pentru a se dispune în temeiul sau masura disciplinara a desfacerii contractului de munca.
Problema fisei postului este una mai complicata decat pare. Daca la angajare s-a semnat un contract specific cu anexa fisa postului, aceasta nu se mai poate modifica unilateral, necesitand acordul angajatului. Cel putin asta-i concluzia mea dupa ce am studiat toate situatiile posibile.
Angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare pentru fiecare salariat, in conditiile legii si/sau in conditiile contractului colectiv de munca aplicabil, incheiat la nivel national, la nivel de sector de activitate sau de grup de unitati (art. 40 alin. (1) lit. b) din Codul muncii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii claudiuss69 claudiuss69 Care sunt urmarile in urma refuzului de a semna fisa postului.(se ameninta muncitorii de catre ing.sef cu desfacerea contractului de munca in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare fisa postului dana manea dana manea lucrez la un spital. suntem in prag de acreditare si conform standardelor trebuie actualizate fisele posturilor. avem salariati care refuza sa semneze fisele ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului lory_chiriac lory_chiriac Buna ziua. am modificat fisa de post a unui salariat care refuza sa isi puna singur materialul pe masa de control si sa elibereze masa de materialul deja ... (vezi toată discuția)