avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare contract individual de munca

Buna ziua,
Fisa postului se modifica prin acordul partilor, angajat si angajator sau se modifica unilateral de catre angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 30 Aprilie 2010
Fisa postului nu este valabila daca angajatul nu a semnat-o. Prin urmare acordul sau este important la modificarea fisei postului.
Acordul ambelor parti este necesar.
Fisa postului se poate modifica oricand din initiativa angajatorului.
Modificarea fisei postului poate interveni ca urmare a schimbarii conditiilor stabilite initial sau cerintelor postului pentru care a fost elaborata. Ca orice modificare, ea trebuie adusa la cunostinta salariatului, care o va semna.
Angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare pentru fiecare salariat, in conditiile legii si/sau in conditiile contractului colectiv de munca aplicabil, incheiat la nivel national, la nivel de ramura de activitate sau de grup de unitati (art. 40 alin. (1) lit. b) din Codul muncii).
Multumesc pentru raspunsuri,
CIM poate fi modificat numai prin acordul partilor, legea permite modificare unilaterala in conditiile legii, respectiv delegare si detasare.
Cu privire la situatia ca angajatorul are dreptul se stabileasca atributiile pentru fiecare salariat nu poate fi interpretat ca fiind dreptul angajatorului de a stabilii anumite atributii ce impun incadrarea unei persoane competente sa indeplineasca atributii, ce implica in final elaborarea unei fise de post, ce le cuprinde, odata la semnarea CIM.?
Potrivit art. 40 alin. (1) lit. b C.mun., angajatorul are dreptul de a stabili atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat în condiţiile legii şi/sau în condiţiile contractului colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare fisa post Adina_G Adina_G Buna, se poate modifica fisa postului dupa 2 ani de la angajare pentru ca asa vrea angajatorul? (vezi toată discuția)
Fisa postului andianamo andianamo Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de director o persoana poate trece in fisa postului unui angajat atributii noi , avand in vedere ca acesta are ... (vezi toată discuția)
Fisa de post iancu123 iancu123 daca un angajat refuza sa semneze fisa postului, care sunt consecintele pe care le poate suporta? (vezi toată discuția)