avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua
vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 si respectiv 4 ani,si stam intr-un apartament cu 2 camere care este pe numele sotului.doresc ca cei doi copilasi sa ramana cu mine.va rog frumos sa-mi raspundeti cat mai explicit ca sa pot intelege ce am de facut.va multumesc din suflet pentru ajutorul acordat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:31, 17 Aprilie 2010
trebuie sa deschideti o actiune de divort, la judecatorie. cereti desfacerea casatoriei, incredintarea copiilor catre dv. si obligarea sotului la pensie de intretinere.
daca apartamentul e proprietatea exclusiva a sotului, atunci veti fi nevoita sa plecati in alta parte. daca insa e cumparat in timpul casatoriei, e proprietate comuna, chiar daca in acte apare doar sotul ...
In primul rand ar trebui sa formulati o cerere de divort pe care sa o depuneti la Judecatoria la care e arondata localitatea de domiciliu.
Prin aceasta cerere solicitati desfacerea casatoriei, reluarea numelui anterior, incredintarea minorilor spre crestere si educare, obligarea sotului la plata pensiei de intretinere si eventual, partajarea bunurilor comune.
Ati spus ca apartamentul e pe numele sotului .... sa inteleg ca e dobandit de el inaintea casatoriei?
Si .... ganditi-va cum dovediti cererea, in principal la martori pt divort pot fi si rude)
Succes!
introduceti act in instanta de div,partaj,etc;pentru mai multe detalii consultati un avocat, si eventual sa va ajute si in instanta.Succces

Avocat Cristina Voicu
apartamentul este pe numele sotului inainte de casatorie,daca voi sta cu parintii,pot sa pastrez copii tinand cont de faptul ca el este alcoolic?parintii stau tot intr-un apartament cu 2 camere
cu siguranta,oricum se va face si ancheta sociala;va treb sa vb cu un avocat sa va explice pe larg ce si cum.Succes!

Alte discuții în legătură

Consultatii in cazuri de divort GEORGETA_TEBREAN GEORGETA_TEBREAN Buna seara.Sunt in situatie delicata in familie.As dori sa stiu ce se va intampla in cazul unui divort de sotul meu,ce presupune si ce consecinte are. ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ce sanse am? ana500 ana500 Buna ziua. Ma numesc Ana si as avea si eu nevoie de niste sfaturi. Sunt casatorita de 5 ani si jumatate si avem un baietel de 3 ani jumatate. De ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 as vrea sa stiu ce sa fac pentru a divorta daca nu am servici si am copil de 8 luni.nu ma inteleg cu sotul. (vezi toată discuția)