avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

as vrea sa stiu ce sa fac pentru a divorta daca nu am servici si am copil de 8 luni.nu ma inteleg cu sotul.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:11, 5 Iulie 2010
pt a divorta, introduceti cerere la judecatoria de pe raza domiciliului comun. pt a va fi incredintat micutul, trebuie sa dovediti ca aveti cu ce si unde il creste. in lipsa unei indemnizatii, macar ajutor de la parinti...daca nu exista, macar asteptati pana va angajati
Faptul ca nu aveti servici nu influenteaza solutia care se va da cu privire la divort (achitati o taxa de timbru mai mica neavand venituri), insa daca sotul dumneavoastra va dori incredintarea minorului atunci acest fapt poate sa va afecteze negativ ... trebuie sa dovediti ca aveti resurse materiale pentru cresterea si ingrijirea minorului.
Nu beneficiati de indemnizatia de crestere a copilului?
Trebuie sa introduceti actiune de divort.
Avand in vedere faptul ca minorul are doar 8 luni
aveti sanse foarte marisa va fie incredintat - trebuie sa
faceti dovada ca aveti conditii pentru cesterea si educare acestuia.
Introduceti actiune de divort si solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare, stabilirea unei pensii in favoarea acestuia ( la venitul minim pe economie daca tatal nu realizeaza venituri sau in functie de veniturile acestuia-25% ) si reluarea numelui avut anterior casatoriei.
Administrati probe din care sa reiasa ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate iar casnicia nu mai poate continua, iar in privinta minorului administrati probe din care sa rezulte ca este in interesul acestuia sa va fie incredintat si ca la cresterea si educarea lui veti fi ajutata de familie.
Probe:inscrisuri, martori care pot fi si rude, ancheta sociala, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea minorului.
Taxa de timbru-39.00 lei, timbru jud. 0,30 lei, iar instanta competenta este cea de la ultimul domiciuliu comun al partilor.
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
A divorta este simplu.Colegii mei sa-au referit la latura strict juridica.
Trebuie sa va ganditi ce faceti dupa aceea.
Aveti surse de subzistenta pentru dv. si pentru copil?
Trebuie sa tineti cont ca in urma divortului urmeaza custodia copilului, care o va obtine cel care va dovedi, in urma unei anchete sociale, ca are cele mai bune conditii pentru cresterea copilului.
Data fiind varsta frageda a copilului, aveti sanse sa obtineti custodia.
Puteti sa-i oferiti singura tot ce-i trebuie?
Analizati toate aceste aspecte, care implica interesele minorului, apoi puneti in cumpana interesele dv. de a divorta de un sot cu care nu va mai intelegeti.
Chiar nu mai merge, aveti putina experienta de viata si de casatorie?!
Poate cautati alte variante.
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? ce sanse am? ana500 ana500 Buna ziua. Ma numesc Ana si as avea si eu nevoie de niste sfaturi. Sunt casatorita de 5 ani si jumatate si avem un baietel de 3 ani jumatate. De ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Divort laurica.ionica laurica.ionica Buna! Am si eu o intrebare, cum imi pot ajuta prietena sa divorteze?ea s-a casatorit de la 19 ani si a facut un bebe.in prezent prietena mea are 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)