avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cota de indemnizatii pt concedii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cota de indemnizatii pt concedii

.
nu lucrez ,platesc cartea de munca la cas,adica cota la sanatatea si pensii,vreau sa platesc si cota de indemnizatii pt concedii de 0,85%,deoarece vreau sa devin mam ica si sa pot beneficia de cei 2 ani de maternitate intrebarea este;pot sa o platesc direct fara sa fiu angajata si unde? .
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 23:06, 17 Aprilie 2010
Nu merge. Pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil trebuie ca anterior nasterii copilului sa realizati 12 luni venituri profesionale supuse impozitarii conform codului fiscal.
Pot solicita acordare indemnizatie crestere copil persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Se poate incheia cu Casa Judeteana de Pensii din raza domiciliului Dvs. contract de asigurare in acest sens dar trebuie sa cotizati perioada minima impusa.
Se poate incheia cu Casa Judeteana de Pensii din raza domiciliului Dvs. contract de asigurare in acest sens dar trebuie sa cotizati perioada minima impusa.


Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

Va referiti la alin.2 lit.f?
f) au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mihaitzab mihaitzab am nevoie de informatii autorizate privind urmatoarea problema nu mai lucrez din 7 sept 2009, sunt in somaj de o luna si insarcinata in 12 saptamani. ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului din pensie de handicap VALI_H VALI_H beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului daca am pensie pentru handicap? (vezi toată discuția)