avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta alcoolului....mi-a iesit 0,63 in etilotest si 1.20 la prima proba in sange si 1.05 la a doua proba....as dori si eu sa stiu ce as pati???
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:13, 17 Aprilie 2010
Problema cea mare este ca ati condus sub influenta bauturilor alcoolice.
Sunt convinsa ca ati recunoscut fapta, insa conducerea pe drumurile publice a unui autovehicol de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in sange este infractiune si nu contraventie.
stiu asta...dar am facut o greseala pe care o regret...eu as dori sa stiu...ce o sa se intample cu permisul???multa lume zice k e la limita...intre suspendare si anulare...
Titularul permisului de conducere care a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunea prev de art.87 al.1 ii va fi anulat permisul -art.114 lit.b)-OUG195/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie, sanctiuni ciorik ciorik Buna ziua. As avea nevoie de ajutor...am fost prins baut la volan dupa un majorat fiind oprit in parcare...mi s.au prelevat probele iar rezultatul a fost de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan clarias clarias Buna ziua,am si eu urmatoarea problema-un sofer prins de politie in trafic cu alcoolemie de 0,95 la mie- ce se intimpla cu permisul lui(e anulat sau e ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat george_j george_j [quot]am fost prins cu 0,66 alcool in aerul expirat,mi sa suspendat permisul,daar nu stiu inca pe cat timp. vreau sa stiu ce risc ,nu am antecedente de nici ... (vezi toată discuția)