Este vorba de o societate care ofera servicii pe internet si care a fost vorbita de rau pe un site de referinta care are un numar mare de vizitatori . Respectivele comentarii au fost scrise de fosti clienti care si-au exprimat nemultumirile intr un mod care poate leza interesele firmei. Mai precis acest fost client a inteles gresit preturile si serviciul oferit iar dupa ce a platit si-a epuizat foarte repede serviciul oferit, ceea ce l-a facut sa renunte la aceste servicii.
Acum insa a scris un comentariu pe internet de genul: nu cumparati de la firma X pentru ca ei cauta sa va ia toti banii si nu va garanteaza serviciul... firma X nu este de incredere... sa nu va cumparati de la firma x pentru ca vinde la preturi mari... firma X cauta sa va insele la preturi... etc. Pe langa acele comentarii altii mai adauga astfel de comentarii care nu sunt sustinute cu nici un argument real care sa poate fi confirmat sau contrazis si pur si simplu afirmatii rautacioase care au efectul de indeparta potentiali clienti.
Pentru o societate care are domeniul de activitate pe internet o astfel de practica o afecteaza in mod direct .
Situatia e ca aceste persoane isi posteaza comentariile pe un site de referinta citit de un numar mare de utilizatori. Am cerut administatorilor sa analizeze astfel de cometarii de pe situl lor dar dupa ce intr o prima faza au sters articolul, apoi l-au repus pe pagina.
Intrebarea e ce se poate face in aceasta situatie daca acest site nu vrea sa elimine aceste afirmatii nejustificate scrise de niste oameni care au intentii rautacioase si care au consecinta pierderii clientilor pentru firma.
Cu privire la identitatea persoanei care a scris nu e greu de dovedit, pt eu stiu cine a scris,am identificat persoana pentru ca la inceput sa semnat pe site, dar apoi administratorul sitului a ascuns numele.
Cu privire la proba ma intreb daca se accepta e-mailul ca dovada , avand in considerare ca este o forma de corespondenta la care nimeni nu are acces decat expeditorul si destinatarul. Apoi se poate proba cu actele fiscale unde srie numele si sumele platite.
Apoi ceea ce afirma respectiva persoana ca serviciile firmei sunt de proasta calitate, nu sunt dovedite, adica serviciile au fost impecabile, doar respectiva persoana nu a inteles de ce si-a consumat serviciul asa de repede si a platit o suma relativa mare.(asta s-a intamplat din vina ei) iar acuma vine si afiseaza pe siteul acela aceste afirmatii care indeparteaza potentiali clienti. asta stiu din celealte comentarii unde unii chiar zic ca daca asa stau lucrurile nu vor apela la aceste servicii.
Celelatle coemntarii sunt si mai aberante, dar lumea din Romania le place scandalul, si toate cometariile sunt facute in asa fel sa provoace scandal si indignare, dar nu au un motiv real, deloc. Si credem ca a venit vremea ca lumea sa inteleaga ca nu pot sa arunce orice afirmatii despre cine vor ele in public, si fara ca nimeni sa poate faca nimic.