avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datornic decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datornic decedat

salut am o intrebare in cazul : in care o persoana a luat un credit si l-a folosit dar a decedat si nu a achitat ratele , nefacandu-se succesiune de mostenitorii "trebuie" sa achite datoria? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters70098 , utilizator 12:22, 18 Aprilie 2010
de regula, institutiile de creditare (in special bancile) intocmesc cu debitorul un contract de asigurare de viata, tocmai pentru a evita riscul neplatii creditului in caz de deces al debitorului, banca urmand sa-si retraga suma din prima de asigurare de la asigurator.
Cel putin asa stiu eu, daca s-a schimbat ceva intre timp..... va rog sa ma corectati
Multumesc!

Adica ma gandesc ca pana la a se pune problema mostenirii ar trebui vazut ce fel de contract de credit s-a incheiat de catre decedat cu institutia de creditare si daca s-a intocmit contract de asigurare de viata, anexa la contractul de credit.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
ContSters70098, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mostenesc creantele de la parintele defunct...??? dragos32 dragos32 Buna seara, Va rog f mult sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatorului aspect: Mama mea, care.... din nefericire, a decedat acum cateva saptamani, avea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul bancar dupa moartea celui care l-a contractat? hingheru hingheru Am o intrebarare: un parinte a facut un credit de nevoi personale, creditul are asigurarea de viata obligatorie, parintele a decedat, copii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)