avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

Bună seara!
Am trecut printr-un proces de ieşire din indiviziune. Fratele meu a făcut recurs, deşi hotărârea dată este corectă şi legală. Ce înseamnă un recurs? Se reia procesul? Poate fi respins recursul de prima dată ca nefondat? Trebuie să angajez iarăşi avocat, se cer alte expertize ş. a. ? Vă rog, dacă se poate să-mi daţi un răspuns detaliat. Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:43, 19 Aprilie 2010
eu cred ca de abia a fost fondul si acum urmeaza apelul.
indiferent ce cale de atac este de facut in speta, participantul la proces, are dreptul de a ataca o hotarare care i se pare lui ca nu este convenabila pt interesele sale. bine ar fi sa consultati un avocat, ca sa ii aratai actele, hotarare, cererea de cale de atac...care o fi ea...
este firesc sa continuati sa va ingrijiti de acest proces, ca hotararea primei instante poate fi modificata in tot sau in parte, ori se poate dispune rejudecarea deci trimiterea dosarului din nou spre instanta de fond pt reluarea procesului.

av.m.vasilescu
Trebuie sa vedeti ce motive de atac a invocat impotriva sentintei pronuntata de instanta de fond. . Urmeaza sa se analizeze daca acestea sunt intemeiate sau nu, in functie de actele si lucrarile existente la dosarul inaintat, ca urmare se va respinge apelul, se va modifica partial, se va admite....sau se va dispune trimiterea la instanta de fond, pentru rejudecare. Daca ati avut avocat pe fond, puteti apela la acelasi, cunoaste deja dosarul.
Este a treia etapa de judecata in care instanta supune hotararea atacata unei minutioase verificari sub aspectul legalitatii si al temeiniciei pe baza materialului din dosarul cauzei si a oricaror inscrisuri noi aduse in fata instantei de recurs. Instanta este obligata sa se pronunte asupra tuturor motivelor de recurs invocate de parti.
Daca ati avut un avocat si nu va mai reprezinta si in recurs atunci trebuie sa angajati din nou un avocat care sa va reprezinte interesele.
La modul cel mai simplu,pe intelesul dvs.,va trebuie un avocat care sa combata din punct de vedere juridic,motivele de apel formulate de fratele dvs,pentru sentinta pronuntata la fond-cea despre care afirmati ca va convine-sa ramana la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare- recurs procuror MariusVa MariusVa Sunt inculpat intr-un proces penal ...in data de 04.05.2014 s-a trimite dosarul la judecatorul de camera preliminara acolo sau exclus anumite probe..In data ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)
Ce înseamnă recurs liveomars liveomars Buna ziua! Am pierdut un proces in apel(cu banca) decizia instanței este ca admite apelul incident, respinge apelul principal ca nefondat, cu recurs in 30 ... (vezi toată discuția)