avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... noul salariu dupa promovare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

noul salariu dupa promovare

Dupa promovarea in clasa din referent asistent, treapta de salarizare 2 ,in inspector , asistent, treapta de salarizare 2, am primit decizia primarului cu noul salariu care este de 818 lei( salariul de baza pentru functia similara de inspector asistent, treapta de salarizare 2 la 31.12.2009 ) la care se adauga 10 % vechimea si 5 % conf. art.16 anexa III din legea 330/2009. As vrea sa stiu daca este corect noul salariu?
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
sendysss, utilizator
Cel mai recent răspuns: klaudia772001 , utilizator 09:35, 5 Mai 2010
Este corect : noul sal de baza este constituit sal baza dec 2009(functie echivalenta) + sp. vechime + alte sporuri acordate conf. acte normative(sume compensatorii cu caracter tranzitoriu) .
Corect. Echivalarea salariului de baza pentru fp nou promovate se face inca, in lipsa de alte precizari care sa ne lumineze, prin raportare la salariul de baza al functiei respective la data de 31.12.2009, asa cum era el prevazut de OG 9/2008, plus sporurile aferente.
Insa, art. 16 din Anexa nr. III la Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr. 330/2009 , dispune: „Functionarii publici care absolvesc studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent sau, dupa caz, principal, din clasa corespunzatoare studiilor absolvite, astfel incat sa i se asigure o crestere de maximum 5%, dar nu mai putin decat salariul de baza avut anterior”. Asa ca de la 636 de lei suma care este corespunzatoare salariului de baza ca referent asistent treapta 2 la 818 lei este mai mult de 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu daca incadrarea pe care o am este buna LAZAR MONICA LAZAR MONICA SUNT FUNCTIONAR PUBLIC LA IMPOZITE SI TAXE, PE FUNCTIA DE REFERENT ASISTENT CLASA III TREAPTA II CLASA II SI AM UN SALAR DE INCADRARE 766LEI .AM ABSOLVIT ... (vezi toată discuția)
Incadrare la promovare functionari publici lenareg lenareg Buna seara, Va rog frumos ma poate ajuta cineva cu o dilema privind incadrare functionar public din studii medii in studii superioare caz concret: - ... (vezi toată discuția)
Promovare de studii medii la studii superioare ciobotaruhoria11 ciobotaruhoria11 Sunt functionar public primarie cu o vechime la acelasi loc de munca de 25 ani. In anul 2010 mi s-a facut reincadrarea conf legii ca referent clasa III, ... (vezi toată discuția)