avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere locuinta

ce se intampla la o reclamatie privitoare la ocuparea unei locuinte fara contract de inchiriere ?
Depinde cine face reclamatia:">. Fiti mai explicit.
de pilda, eu sunt administrator de bloc si am niste chiriasi ai unui apartament care deranjeaza vecinii uneori, iar acesti vecini ma preseaza pe mine sa iau anumite masuri. Eu am informatii ca acei chiriasi stau fara contract, nu stiu exact...dar daca le-as face reclamatie, ce s-ar intampla ? primesc doar o amenda sau pot fi si evacuati ?
Administratorul nu are atributii dincolo de usa apartamentului unui proprietar.
Cine vrea sa-i reclame pe locatarii apartamentului trebuie sa o faca in nume personal.

Dv., ca administrator, trebuie sa va ingrijiti de buna functionare a condominiului, instalatiilor, sa aveti grija de facturi, bani, evidente, contabilitate, casierie....si nu de comportamentul locatarilor in propriul apartament, indiferent daca sunt proprietarii sau chiriasii.
Cu alte cuvinte administratorul este orice, numai "parintele" blocului, nu!
Din nefericire cam asa stau lucrurile, insa: daca nu se iau masuri (vorbesc de asociatie) - intrebarea este de ce nu se iau masuri; daca asociatia se implica - problema este ca de ce se implica, adica cine suntem noi acestia de la asociatie de ne bagam... Adevarul este ca majoritatea proprietarilor care-si inchiriaza apartamentele o fac "la negru" si atunci ce sa mai discutam! Responsabil de drept este numai proprietarul apartamentului, in rest in caz de necesitate trebuieste chemata politia de proximitate pentru a lua masurile care se impun, atat impotriva chiriasilor care produc deranj, cat si impotriva proprietarului care nu face nimic pentru calmarea situatiei.
Personal cand am asemenea situatii cu chiriasi turbulenti, zic: maine merg la Administratia Financiara si fac reclamatie, insa imi trece destul de repede, poate din motivele aratate de @elga50....
sfatuiti locatarii sa sune a politie in momentul in care sunt deranjati, pentru derajarea linistii publice. intr-un apartament poti locui si cu un contract de comodat care nu se inregisreaza la adm. fin. Aduceti la cunostinta si proprietarului faptul ca vecinii sunt deranjati de persoanele care locuiesc acolo.

Alte discuții în legătură

Galagie vecini ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare problema cand vine ora 22 noaptea vecinii de la etajul superior i-au foc la propriu, adica fac un zgomot infernal. 1. Eu am inchiriat o ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc-contract chirie Irina_S Irina_S Buna ziua, locuiesc in chirie, am anuntat administratia de faptul ca locuiesc in respectivul apartament, am oferit administratorului detaliile mele ... (vezi toată discuția)
Apartament închiriat în regim hotelier, dar care practic este bordel. poate cineva să mă lămurească ce documente/acorduri sunt necesare acestui tip de închiriere? cristina60 cristina60 Locuiesc intr-un complex rezidential, adicalea cu pretentii. Nu a trecut mult timp sa-mi dau seama ca apartamentul meu are un perete comun cu un bordel. Am ... (vezi toată discuția)