Am incheiat contract pe un an cu o societate de asigurari casco, platibil in rate (am achitat deja prima rata). Vreau sa iau un far la masina, dar apoi vreau sa ma transfer la alta societate de asigurare. E posibil?
Legal,asiguratorul are posibilitatea de a solicita plata primelor de asigurare sau restituirea despagubirii acordate.Chiar daca nu uzeaza de dreptul sau de a retine primele aferente anului de asigurare.De ce ar retine acestea,cand despagubirea este mica?
Exista un contract guvernat si de buna credinta(pentru ca s-a vorbit de datoria morala) dar partile au drepturi si obligatii corelative.
Da, se poate schimba asiguratorul dupa efectuarea reparatiei si plata despagubirii, numai ca asiguratorul are dreptul sa va retina celelalte 3 rate si in acest caz nu se mai justifica schimbarea asiguratorului. Daca nu va retine cele 3 rate ramase, atunci la data scadenta a celei de a 2-a rate asteptati 10 sau 15 zile, dupa cum prevede in conditiile de asigurare si daca nu mai platiti rata 2 nici dupa cele 10 - 15 zile ( termenul de gratie ), polita decade din drepturi prin neplata si se reziliaza de la sine. Atunci puteti sa incheiati o alta polita , la un alt asigurator , fara amai fi taxata sau amendata.
Parerea mea ramane aceeasi.Sunt de acord ca in ceea ce priveste contractul de asigurare nu exista amenda.Nici taxa nu va fi,pentru ca nu exista valoare de rascumparare,spre exemplu.