avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

casco

Am incheiat contract pe un an cu o societate de asigurari casco, platibil in rate (am achitat deja prima rata). Vreau sa iau un far la masina, dar apoi vreau sa ma transfer la alta societate de asigurare. E posibil?
Cel mai recent răspuns: adry. , utilizator 20:39, 20 Aprilie 2010
Legal,asiguratorul are posibilitatea de a solicita plata primelor de asigurare sau restituirea despagubirii acordate.Chiar daca nu uzeaza de dreptul sau de a retine primele aferente anului de asigurare.De ce ar retine acestea,cand despagubirea este mica?
Exista un contract guvernat si de buna credinta(pentru ca s-a vorbit de datoria morala) dar partile au drepturi si obligatii corelative.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
ContSters76710, utilizator
Da, se poate schimba asiguratorul dupa efectuarea reparatiei si plata despagubirii, numai ca asiguratorul are dreptul sa va retina celelalte 3 rate si in acest caz nu se mai justifica schimbarea asiguratorului. Daca nu va retine cele 3 rate ramase, atunci la data scadenta a celei de a 2-a rate asteptati 10 sau 15 zile, dupa cum prevede in conditiile de asigurare si daca nu mai platiti rata 2 nici dupa cele 10 - 15 zile ( termenul de gratie ), polita decade din drepturi prin neplata si se reziliaza de la sine. Atunci puteti sa incheiati o alta polita , la un alt asigurator , fara amai fi taxata sau amendata.
Parerea mea ramane aceeasi.Sunt de acord ca in ceea ce priveste contractul de asigurare nu exista amenda.Nici taxa nu va fi,pentru ca nu exista valoare de rascumparare,spre exemplu.
multumesc tuturor pentru suport!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare apartament si reziliere prin neplata Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, am incheiat in oct 2018 o polita de asigurare ptr locuinta ptr 12 luni, platibila in 4 rate egale in oct 2018, ian, aprilie,iulie 2019). Am ... (vezi toată discuția)
Polita expirata - se mai platesc ratele scadente? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru o polita CASCO din 2010 s-au achitat 2 rate si alte 2 nu. Polita a mers in continuare, acum societatea vede in evidenta ca exista un ... (vezi toată discuția)
Casco la astra inpartit in 4 rate, accident in primul interval in penultima zi, acceptul de plata luat in perioada de gratie... sunt obligat sa platesc si urmatoarea rata? Nicolaescu Nicolaescu Am un fiat stilo coupe 1.6 si casco la ASTRA din 13 august 2008, prima polita am platit o singura rata 12 luni 507 E, polita era doar pe avarii si avea ... (vezi toată discuția)