avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand va fi dreptate in tara asta ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand va fi dreptate in tara asta ???

buna seara ....in anul 2009 am iesit la pensie,suntem mai multi mineri in acest caz,ce nu am beneficiat de intreaga suma de iesire la pensie,in CCM al CNH sa Petrosani era prevazut ca: la iesirea la pensie se atribuia o suma de 15.000 ron (impozabil 10.500)...printr-un act aditional la CCM semnat la 31 iulie 2009 intre sindicate si administratie CNH sa (fara a semna si membrii de sindicat) s-a stabilit sa aceasta suma sa fie mai mica adica 5.100 ron (impozabil 3.500 ),mentionez ca aceasta suma de 15.000 s-a dat pana in luna iulie,iar cei care au iesit la pensie dupa luna iulie 2009 am beneficiat de suma de 5.100 ron, CCM este din anul 2008 prelungit de 3-4 ori prin acte aditionale printre care si cel mentionat mai sus(31 iulie 2009).Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in acest caz,daca se poate obtine diferenta sumei prin actiune judecatoresca ???...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 20 Aprilie 2010
in principiu da, e bine sa consultati un avocat caruia sa ii preyentati toate actele de care faceti vorbire multaa bafta.
Care este data cand ati iesit la pensie? .. daca ati iesit la pensie inainte de luna iulie atunci trebuie sa primiti suma de 15.000 lei, daca ati iesit dupa atunci veti primi suma de 5.100 lei.

CCM la nivel de unitate nu se semneaza de catre membrii de sindicat , ci de catre conducerea sindiucatul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu pensionarea dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am probleme cu pulsul si sunt in concediul medical dat de medicul specialist cardiolog de 3 luni . Am depus cererea de iesire la pensie in 27 ... (vezi toată discuția)
Executare imprumut bancar pentru nevoi personale zet_alina zet_alina Sunt pensionara, cu o pensie care acum este de 620 RON. In august 2007 am facut un imprumut bancar pentru nevoi personale, (fara vreo ipoteca sau girant) in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale la iesirea la pensie ion constantinescu ion constantinescu AM DREPTUL LA 2 SALARII LA IESIREA LA PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA DIN INVATAMANT? AM IESIT CU DATA DE 1 FEBRUARIE 2010 (vezi toată discuția)