Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

drepturi salariale la iesirea la pensie

AM DREPTUL LA 2 SALARII LA IESIREA LA PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA DIN INVATAMANT?
AM IESIT CU DATA DE 1 FEBRUARIE 2010
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:30, 4 Iunie 2010
1. Din CCC ramura invatamant, pe anii 2008-2009:
Art.37
e) salariaţii care se pensionează la vârsta standard primesc o indemnizaţie de cel puţin un salariu de bază;

2. Din CCM la nivel ISJ Maramures, pe anii 2008-2009:
Art.36
e) salariaţii care se pensionează la limită de vârstă sau în condiţiile art. 127 (3) din Legea nr. 128/1997 primesc o indemnizaţie de cel puţin 3 salarii de bază, raportate la salariul de bază avut în luna anterioară pensionării;

3. Asta e tot ce am gasit eu. Intrebati pe liderii dvs. de sindicat care este CCM aplicabil la unitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata suzi52 suzi52 M-am nascut la 28 martie 1952, sunt invatatoare, am 37 ani vechime la catedra. Doresc sa stiu daca ma pot pensiona cu data de 1 sept 2010 fara a pierde din ... (vezi toată discuția)
Prima pt.iesire la pensie valih valih In Contractul Colectiv de Munca din Invatamant, inregistrat cu nr.596/15/12.11.2007 la MMFES, art.37 lit (e) prevede:\"salariaţii care se pensionează la ... (vezi toată discuția)
Salarii suplimentare gyl_47 gyl_47 La pensionarea dascalilor se dadeau trei-cinci salarii suplimentare ( din buget , de la sindicat etc. nu stiu )Vreau sa stiu daca se mai acorda si in anul 2013 ... (vezi toată discuția)