avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Abuz al statului legat de TVA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Abuz al statului legat de TVA

Reprezentam cca 100 de asociatii care am arendat terenuri in zona Ardealului si care am primit aviz de inspectie fiscala ca vom fi controlati pentru ca nu am dat TVA la Stat pentru produsele agricole date taranilor in ultimi 5 ani.
Ne-am constituit intr-o asociatie si am vrea sa ne adresam Curtii Europene de Justitie si Parlamentului European.
Va rugam sa ajutati cu gasirea unor firme de lobby care sa prezinte problema la CEJ si Parlamentul European.
In tara ne este frica de faptul ca vom pierde procesele pentru ca se va pune presiune pe judecatori.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:53, 21 Aprilie 2010
veti pierde procesele pentru ca legea nu e de partea dvs.

Art. 126 Cod Fiscal
Operaţiuni impozabile
(1) Din punct de vedere al taxei sunt operaţiuni impozabile în România cele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) operaţiunile care, în sensul art. 128 - 130, constituie sau sunt asimilate cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, în sfera taxei, efectuate cu plată;

pct 8 din normele de aplicare ale codului fiscal
(1) Operaţiunile prevăzute la art. 130 din Codul fiscal, includ orice livrări de bunuri/prestări de servicii a căror plată se realizează printr-o altă livrare/prestare, precum:

a) plata prin produse agricole, care constituie livrare de bunuri, a serviciului de prelucrare/obţinere a produselor agricole;

b) plata prin produse agricole, care constituie livrare de bunuri, a arendei, care constituie o prestare de servicii.

(2) Fiecare operaţiune din cadrul schimbului este tratată separat aplicându-se prevederile prezentului titlu în funcţie de calitatea persoanei care realizează operaţiunea, cotele şi regulile aplicabile fiecărei operaţiuni în parte.

din prevederile legale susmentionate rezulta faptul ca erati obligati sa colectati tva aferenta acestor produse agricole.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
danike, utilizator
Pai si daca legea era asa de clara de ce s-au trezit acum sa o aplice cand atatia ani nu au spus nimic?
pentru ca termenul de prescriptie este de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de marfuri catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Firma X colecteaza produse pentru firma Y , iar intre ele se face un schimb de marfuri. Firma X da la schimb firmei Y un alt tip de produs. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Tva ani_muresan2000 ani_muresan2000 Societate comerciala platitoare de tva am cumparat o masina de la o alta societate comerciala neplatitoare de tva acum doresc sa vand aceasta masina unei ... (vezi toată discuția)
Se plateste tva pt prestari servicii sua? raduma raduma Daca am un SRL care este inregsitrat ca platitor de TVA, va trebui sa platesc TVA pentru prestari servicii (online marketing) catre o firma Non-UE (SUA, ... (vezi toată discuția)