avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere

BUNA! Va rog un sfat
In speta: Prin anii 1970 , printr-o HJ s-a stabilit servitutea de trecere prin curtea lui X in favoarea lui Y care detinea o gospodarie pe care ulterior a vandut-o lui Z. Dupa 1990 Z a dobandit (prin cumprare) un teren vecin curtii sale , teren care are iesire la drumul public prin alta parte decat curtea lui X. Ce poate face X pentru stingerea servitutii ?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 18:12, 25 Februarie 2007
Sau, mai interesanta ar fi o cercetare la fata locului, pentru ca judecatorul sa vina si se convinga singur. Oricum, lege vorbeste de locul infundat care nu are iesire la calea publica, nu de locul pe care mi l-am infundat eu singur ca sa trec pe la vecin.
Va multumesc mult celor acre mi-ati raspuns!!!
Are vreo relevanta conduita avuta de Z in trecut (scandal si agresiuni asupra lui x) ? Ce fel de despagubiri poate cere X daca nu se va putea stinge servitutea?
Conduita lui Z e importanta, mai ales daca dovedesti ca profita de pe urma acestei situatii - si-a infundat propria cale de trecere pt a te tulbura pe tine.
Problema daunelor e mai complexa...#-o Trebuie dovedite; adica faptul ca servitutea iti creeaza neajunsuri pe care erai obligat sa le suporti ca urmare a hotararii judecatoresti, dar, schimbandu-se situatia de fapt - Z are pe unde sa "ia aer" - servitutea veche nu-si mai are sensu'.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren proxx3025 proxx3025 Buna ziua am si eu o intrebare! Am un teren intravilan pe care vreau sa vand insa problema este ca vecinul care are pamant langa terenul meu nu da acces la ... (vezi toată discuția)
Drum de acces kikirika kikirika BUNA,am o casa cu un grajd mare ,ca si cele de pe vremea CAP-rilor,linga mine mai sunt inca doua grajduri care nu au acces de nicaieri pt. ca au fost vindute ... (vezi toată discuția)
Servitute anonim anonim vecina din spatele curtii mele a vandut o parte din teren care nu are iesire la strada. practic noul proprietar se afla intre noi. acesta doreste sa obtina ... (vezi toată discuția)