avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorita cu cetatean pakistanez am nevoie de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorita cu cetatean pakistanez am nevoie de informatii .

in noiembrie am venit in pakistan unde m-am casatorit cu cetatean pakistanez.locuim aici dar eu nu am inregistrat casatoria la ambasada si nici nu o sa-mi schim domiciliul oficial care va ramane in romania chiar daca noi o sa locuim aici in continuare.mi-am prelungit visa de curand pentru un an si tipul de visa acordat este "visit visa".vreau sa stiu urmatoare info:
-ce avantaje imi ofera inregistrarea casatoriei la ambasada romaniei din islamabad
-care sunt legile romaniei in legatura cu cetatenia viitorilor mei copii si care sunt conditiile in care imi pot inregistra copii sa fie cetateni romanii(eu doresc ca copiii sa aiba cetatenie romana in caz de divort sau razboii sau orce alta situatie de urgenta sa pot iesii cu copii din pakistan fara probleme!)
-care sunt conditiile complete in care-i pot acorda sotului meu catatenia romana noi locuind in afara Romaniei?
va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:09, 28 Octombrie 2012
buna ziua.
daca sa presupunem prin absurd veti ajunge la un divort, intrucat v-ati casatorit in pakistan, legea aplicabila va fi legea acelui stat .
trebuia sa va ganditi mai bine si sa luati in considerare orice poate interveni in viitor.
daca v-atyi fi casatorit in romania ar fi fost in avantajul; dvs., pt. ca in caz de divort puteati sa divortati conform legilor romane .
legislatia din pakistan nu cred sa o cunoasca cineva de pe acest forum .
dar cu copiii sigur veti avea probleme, in sensul ca in caz de divort acestia vor ramne sigur la tatal lor. :sorry:

cetatenie romana nu are cum s aobtina sotul dvs. din moment ce evti domicilia in pakistan.
iar in ceea ce priveste copiii, dupa ce-i veti naste, adresati-va consulatului roman si din pakistan pt. a le face certificate romanesti .
tot astfel, va sfatuiesc sa procedati la transcriserea certificatului de casatorie si in romania.

[Editat - comunicati prin mesaje private va rog, multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
Ares-3, moderator
iti multumesc mult pentru raspunsul tau...daca exista posibilitatea sa imi inregistrez copiii la ambasada si sa le fac certificate de nastere romanesti asta nu inseamna automat ca ei vor fi cetateni romani?Acest aspect ma intereseaza f mult ..sub nici o forma nu accept ca copii sa aiba numai cetatenie pakistaneza si din moment ce tarile noastre nu au acord de duble catatenie vreau ca ei s fie romani...stiti cumva daca nasc copii intr-o alta tara in afara pakistanului si romaniei atunci se simplifica situatia cetateniei copiilor?

residenta mea in acte oficiale este in romania..legal in pakistan sunt in visita ...care sunt conditiile si procedurile (si durata )cerute de lege in care sotul meu ar putea devenii cetatean roman?

Roxanel mi-ai sugerat transcriserea certificatului de casatorie si in romania.La ce-mi foloseste acest lucru ?iti multumesc mult pt ajutor

[Editat- timp de 30 de minute dupa ce ati publicat un mesaj il puteti completa / corecta folosind butonul Editeaza, nu este de dorit sa scrieti mesaje consecutive in timpul de editare. Multumesc]
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
Ares-3, moderator
Inscrierea / transcrierea certificatului de casatorie nu are nicio legatura cu domiciliul dvs., nu trebuie sa vi-l schimbati – dar probabil stiti lucrul acesta, in schimb va scuteste de complicatii ulterioare. De exemplu nu veti putea obtine certificate de nastere romanesti pentru copii pana nu inscrieti certificatul de casatorie la consulat / ambasada.

Copiii vor avea si cetatenia romana datorita faptului ca dvs. sunteti romanca; pentru asta trebuie sa inscrieti nasterea lor la ambasada sau sa faceti transcrierea certificatelor de nastere in registrul de stare civila de la locul dvs. de domiciliu.

In legatura cu cetatenia romana, printre multe alte conditii daca nu veti locui impreuna timp de 5 ani consecutivi in Romania nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Consulatul a inregistrat gresit data de nastere a copilului in certificatul de nastere si in certificatul de inregistrare a casatoriei in documentele romanesti white chocollate white chocollate Buna ziua. Problema mea a inceput in aprilie.m-am prezentat la ambasada romaniei in islamabad sa inregistrez casatoria si nasterea copilului.am asteptat pana ... (vezi toată discuția)
Casatorie in thailanda, certificat de casatorie romanesc agavrilescu agavrilescu Buna ziua, Ma numesc Alexandru, locuiesc si muncesc legal in Italia din 2007. In anul 2012 m-am casatorit in Thailanda cu un cetatean Thai. Am fost la ... (vezi toată discuția)