avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Consulatul a inregistrat gresit data de nastere a ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Consulatul a inregistrat gresit data de nastere a copilului in certificatul de nastere si in certificatul de inregistrare a casatoriei in documentele romanesti

Buna ziua.
Problema mea a inceput in aprilie.m-am prezentat la ambasada romaniei in islamabad sa inregistrez casatoria si nasterea copilului.am asteptat pana in august sosirea pasaportului care n-a venit ca consulul din neinteres ,n-a vazut ca lipsea un document din documentele necesare emiterii pasaportului ,asa ca ne-a mai intarziat pana in octombrie sa ne inmaneze pasaportul.la sfarsitul lui octombrie ne-a inmanat si documentul de inregistrare a casatoriei in starea civila .certificatul are numele sotului gresit.ne-a inmanat si certificatul de nastere care are data de nastere a copilului gresita.
De asemenea in pasaportul copilului la sectiunea"data de nastere"e trecut in felul urmator "12 feb/feb11".copilul e nascut pe 12 feb 2011.mi se pare f ciudat ,asa ca as dorii sa mi se comfirme daca este o eroare sau asa se inregistreaza acum o data de nastere in pasaport.
Suntem la sfarsitul lui decembrie si consulul se relaxeaza bine mersi in tara,in vacanta si pana la data actuala ambasada n-a rezolvat greseala in acte.ei zic ca nu stiu procedura legala ca sa rezolve.asa ca eu va implor sa ma ajutati cu articole din legislatura ca sa le inmanez incompetentului de consul sa imi pot rezolva problema.copilul este ilegal in pakistan,din lipsa documentelor romanesti nu pot sa ii fac documentul pakistanez ;sotul fiind cetatean pakistanez copilul are dreptu la un document ce-i permite sederea nelimitata aici,dar acest document necesita prezentarea certificatul de nastere romanesc.
Va implor ajutati-ma.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
white chocollate, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:58, 20 Decembrie 2011
Daca copilul s-a nascut pe 12 februarie 2011, data nasterii mentionata in pasaport, "12 feb/feb 11", este corecta. Nu i se putea emite copilului un pasaport cu data nasterii corecta, daca in certificatul de nastere romanesc era mentionata o alta data de nastere. Data nasterii reiese si din CNP-ul atribuit, care apare si pe certificatul de nastere si in pasaport. Daca copilul s-a nascut pe 12 februarie 2011 si este baietel, CNP-ul incepe cu 5110212... si inca 6 cifre; iar daca este fetita, incepe cu 6110212... si inca 6 cifre.
Verificati si CNP-ul. Personal, nu inteleg unde este greseala.

De asemenea, pare destul de bizar ca vi s-a emis certificatul de casatorie cu numele sotului gresit, iar certificatul de nastere al copilului cu numele tatalui corect. Ar trebui sa verificati mai intai daca in certificatul emis de autoritatile pakistaneze este mentionat numele corect.
Daca certificatul pakistanez a fost emis cu numele gresit, puteti solicita rectificarea actului si certificatului romanesc, doar daca obtineti mai intai rectificarea certificatului pakistanez. Remedierea greselii nu se mai poate face la ambasada daca documentatia a fost trimisa in Romania, ci la primaria sectorului 1 din Bucuresti.



Consulul era obligat conf art.74,alin.5 din HG 64/2011, sa faca verificarile cuvenite inainte de a da curs transcrierii. Desigur ca si dvs. erati obligata sa verificati daca datele din certificate si din traducerea certificatelor corespund cu actele dvs. romanesti, deci vina va apartine si dvs. Rectificare de act se face doar daca se constata ca certificatul era corect, iar traducerea a fost gresita, dar daca se dovedeste ca in actul initial din strainatate ati fost inscrisa asa atunci nu va ramane decat sa solicitati indreptarea erorii pe actul initial, dupa care sa solicitati autoritatilor romene sa va rectifice actul. Poate ca doar certificatul este gresit iar in actul transcris figurati cu numele corect. Solicitati o verificare a actului la Sc.1 Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea certificatului romenesc in italia darius28 darius28 ce acte imi trebuie pt obtinerea unui certificat romanesc pt fetita mea si cat costa toate taxele (vezi toată discuția)
Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii miha.filip_88 miha.filip_88 as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe ... (vezi toată discuția)