avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune mostenire dupa 23 ani si revendicarea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune mostenire dupa 23 ani si revendicarea unui teren dupa 29 ani

Titlu/Subiect: succesiune mostenire
M-ar mai interesa sa stiu daca mai am dreptul la mostenire in calitate de nepoata daca nu am deschis sucesiune dupa la 6 luni de la decesul unchiului meu fratele mamei decedat in anul 1986.Unchiul a posedat un titlu de Proprietate din 1945 primit de la reforma agrara. A mai ramas doar sotia lui care mai este in viata. Ei nu au avut copii. Din partea unchiului meu nu exista alti urmasi doar eu in calitate de nepoata adica fica sorei lui. Mama a decedat dupa ca.2 luni de la decesul unchiului. Nemaiavind contact cu matusa, din 1990 cind am plecat definitiv in Germania matusa a vindut casa si terenul. Mentionez ca posed dubla cetatenie adica mi-am pastrat si cetatenia romana. Am mai pus aici aceasta intrebare insa am primit raspunsuri diferite si sint derutata. Ma-as bucura daca as primi un raspuns de la un avocat. In caz ca se mai poate interprinde ceva m-as bucura daca as gasi un avocat care sa-mi ajute in aceasta privinta. Va multumesc mult. Va rog sa contactati intii pe Email:egisela@t-online.de


Titlu/Subiect: Revendicarea unui teren
As mai avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Eu posed un titlu de Proprietate din 1945 primit de la reforma agrara de bunica mea din partea mamei decedata in 1970. In acest titlu de proprietate sint trecute o casa si doua terenuri. In 1987 a decedat mama iar in 1989 a decedat tata.Tot in anul 1989 pe baza titlului de proprietate al bunicii fiind singura mostenitoare mi-am intabulat doar casa si terenul de linga casa, stiind ca celalalt teren este vindut de parintii mei in anul 1980. Contractul de vinzare al acelui teren este o conventie intocmita in 1980 doar in prezenta unui singur martor, fara notar. Conventia este semnata de cumparator, martor si doar de tatal meu in calitate de vinzator si nu are nici o stampila. Din 1981 cumparatorul foloseste terenul si plateste impositul pentru teren. Mentionez in mod deosebit ca terenul vindut de tatal meu provine din mostenirea de la bunica din partea mamei si ca conventia nu este semnata de mama mea cu toate ca a fost intocmita in timp ce mama mea era inca in viata adica in 1980 iar mama a decedat in 1987. Consider ca tatal meu nu ar fi avut dreptul de a vinde acel teren. M-ar interesa sa stiu daca am eu dreptul de a-mi revendica acel teren? M-as bucura daca as gasi un bun Avocat care sa-mi ajute in aceasta privinta. Va multumesc. Email:egisela@t-online.de
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:50, 20 Aprilie 2010
De ce nu contactati un avocat, daca spuneti ca ati adresat intrebarea anterior in forum si ati primit raspunsuri diferite?
Va recomand sa alegeti unul din lista de consultanti si sa ii trimiteti mesaj privat.
Altfel ma indoiesc ca veti fi contactata pe e-mail, pt ca esenta acestui forum este dezbaterea publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare Gisela Eremia Gisela Eremia Buna ziua as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Am mai postat aici aceasta intrebare insa de fiecare data am ... (vezi toată discuția)
Succesiune Gisela Eremia Gisela Eremia M-ar interesa sa stiu daca mai am dreptul la mostenire in calitate de nepoata daca nu am deschis sucesiune dupa la 6 luni de la decesul unchiului meu fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune mary70 mary70 Buna ziua, am o intrebare si m-as bucura daca cineva dintre domnii avocati mi-ar da un raspuns. Unchiul meu fratele mamei a dobindit in anul 1945 de la ... (vezi toată discuția)